4

School, Bus and Jusco

Hello people :)
Hari ni Eena pergi sekolah.
Cuz ada Hafazan & Tilawah Al-Quran.
Then, lepas habis tu, Eena with Damia, Aishah, Amalina, Safikah and Rozi gi Jusco.
Eena ajak Ashman !
But he couldn't go.
Sedih je.
Na nangis tahu takk?
Aku harap sangat kau boleh pergi!
Dushh!
Tape laa. Next time la yea, Ashman?
Actually ta de la harap sangat Yassin ngan Kimi pergi.
Tapi if dorang pergi, seronok gak la,kan ? ramai orangg :)

Then, dalam bus, Eena nampak Aishah macam cakap2 ngan sorang lelaki kat bahagian belakang bus.
Eena uat don't know je laa.
Then, tetiba Aishah panggil Eena.
Dia cakap : Eena, itu la HAIKAL. haha :D
Eena pon surprise laa.
Ta sangka dapat jumpa mamat tu.
Yelaa.
Selepas ada beberapa kejadian yang berlaku berkaitan mamat tu.
And itu kali pertama Eena jmpa dia.
Dia pun tak pernah jumpa Eena.
Kenal dalam Myspace.
Mase nak turun tu, Eena tolak2 Aishah supaya turun cepat.
Tapi Aishah punyalah BAIK !
Gi stop and tunggu HAIKAl tu jalan seiringan ngan dia.
Mamat tu plak dah tahu Eena sebelah dia, bley plak tanya Aishah (yang ketika itu Eena belakang Aishah), : Syareena kan ? dia Syareena kan ? berulang-ulang kali.
And Aishah kate "ntahntah! tak tahu! tak tahu"
Tak ke obvious yang Eena ini adalah SYAREENA ? haha :D
Then, sebelum sempat kitaorang blah, Aishah cakap "taknak say HYE ke kat dia ?" then mamat tu GELAK GELAK. i repeat, GELAK GELAK ! haha !
BANGGA sebenarnya Eena dengar benda tu, huhuh :))


Pastu, masa kat JJ, sangatlah penat.
Bayang kan, Eena punya HP tak ada topup and berbekalkan rm5 sahaja. cuz tak rancang awal awal nak pegi JJ. hahah :) (kalau tahu, bleyh pau mama rm30 ke, rm40 ke. haha ;D )
Makan pun berpada pada. taknak beli mahal mahal.
Then, jalan jalan je lebih.
Lepak kat MPH bace buku nama-nama dalam Islam. hehe :D
Then, jalan jalan lagi.
Rasanya dalam 2,3 kali la jugak lalu satu-satu tmpat tu.
Hurgh ! Penat teramat lah sangat.
Rasa macam na tercabut je kaki.
Hurgh ! sabar je laa.
Sabar..
HAHAH :)

Then, naik bas, balik rumah.
Sampai Giant, Jalan kaki balik ke rumah
Lepak-lepak and tengok Hindustan and on9.
Malam tu, lepas mama solat Maghrib, pergi Maju Junction beli beg baru.
Cuz beg yang Eena pakai since form 1 dah rabak.
HAHA :)
Color ta bape menarik, so,kami berangkat ke SOGO lak.
Ade la jugak yang OKAY.
So, Eena amik je laa.
Janji selesa pakai.
Hehe :)
Then, balik rumah, On9 and post this entry smpai laaa ni.
HAHA :)

Don't know what will happen after this, so, Eena stop writing laaa.
hehe :)

Assalamualaikum :)

p/s : beg sekolah Eena macam beg lelaki laaa ;((

4 comments:

Puteri Sepi said...

wey mak cik!

npe ko tak cerita pasal betina jalang tu?

pasal si Norma jalang tu la

*aku ni sesedap mulut je ckp betina tu jalang.. yg aku ni ape???*

syareena said...

sebab malas na carik gadohh. ahaha ! padahal, pndnag muka dia, menggerunkan. macam minah indon pon ade gakk. hahaa :D

Puteri Sepi said...

dia dpt badi laki boyan dia la

=P

damia said...

kak syiqa !!!
tayah suh eena cite kat blog die .
kiteorg sume taw daa ape 'betina jalang ' tuh punye keje .
kahakhakah..

Back to Top