3

Incident di The Ship, Kg Baru.

Hari ni, tanggal 26.4.2009 merupakan Birthday mama!
Happy birthday mama!
U're the greatest mama i ever have!
Sumpah, Adik sayang mama!
Sampai bila-bila.
Adik tak akan lupa pengorbanan yang mama dah buat untuk adik hidup di bumi ALLAH ini selama 15 tahun ini.
Thank You , Arigatou, Shi she ni , Terima kasihh! hehe :)
Adik sayang mama tau! :)
Ingat tu!
Mama bukan 48 tahun!
Tapi, seorang wanita yang berumur 18 tahun yang berpengalaman 30 tahun :))
I LOVE YOU, MAMA :)


So, untuk celebrate birthday mama ni, Ayah belanja makan kat The Ship, Kg Baru :)
Masa tunggu makanan tu, mama tengah makan jagung.
Time tu la Eena ngan Syiqa bawak keluar present kitaorg.
Iaitu EARINGS brand Kenji.
Tersipu-sipu mama makan sambil senyum senyum manis..
cantik mama masa itu! :)
Sentiasa cantik okay ?
Cuma masa itu seri nya melampaui masa biasa.
HAHA :)
Then, mama cium kami and kami salam mama!
hehe :)

Then, mase makan-makan tu, ade la jumpa lelaki-lelaki disana iaitu waitre yang bekerja disana.
Kita orang makan dekat dengan tempat waitre2 lepak.
Then, ade la ushar2 seorang mamat ni.
Rambut dia pacak-pacak.
Sangat good looking! haha :)
Masa nak balik tu, Eena lambat bangun, cuz nak habiskan air Honey Dew.
Then, ada seorang lelaki ni datang menghampiri buat2 nak kemas meja then tanya Eena.

Ini conversation kami.

That Guy : awak awak!
(Eena pandang and uat muka toye.)

That Guy : Muka awak macam pernah jumpa laaa.

Eena : hah ? yeke ? ouhh. Kat mana ?

That Guy : Nama awak sape ?

Eena : hah ? (dengan muka selamba Eena jawab) BEDAH.
*then Eena blah.


Cika ngan mama dok sebuk tanye kenape kenape kenape ?
Eena cakap laa mamat tu tanya nama.
Cika dok mengelik cakap " apasal kau tak layan? dah la handsome?!"
Padahal orang lain yang tanya! bukan yang rambut pacak! haha :)

Then, Eena tunggu ayah Eena bayar makanan.
Mamat tu bleh bertenggek dekat ngan tiang counter.
Tak puas hati tanya Eena lagi .

That Guy : Awak ! Awak! Awak!

Eena : hah ? apa ?

That Guy : Ada number telefon tak ?

Eena : hah ?

That Guy : Ada number telefon tak?

Eena ; Hah ?

That Guy : Ada number telefon takk??

Eena ; Ouhh. sape? dia(tunjuk kat kakak Eena) ke ni (Tunjuk kat Eena sendiri)?

That Guy : Awak laaa.

Eena : ouhh. (fikir2. pandang kiri kanan. pandang kiri kanan. pandang ayah. carik mama.) 012..

*That Guy tu datang kat Eena and keluarkan handphone.

Eena ; 012364****

That Guy ; Nama awak apa ?

Eena : Eena.

That Guy ; Ila.
* Eena uat bodoh je dia salah dengar. then blah cuz ayah dah sampai kat Eena.
Ayah ley cakap " ouhh. main menyamar-nyamar lak. ilaa laa.. ape laa."

Then, syiqa gelak2 and mama nampak syiqa gelak gelak, mama gelak same.
Then tanya Eena what happened ?
Eena cerita laa.
Haishh!
mama lak yang excited nak tahu apa yang terjadi..
haishh.
Then, dalam kereta tu, Kami bermesej.
haha :)

His name is Imal :)

So, tamat. Dia kate, lepas habis kerja, dia nak call.
So, we'll wait samaada dia call ke tak.
If dia call, Eena akan post new entry ceritakan apa terjadi.
Itu pun kalau dia ingat nak call Eena laaa.
HAHA :)


Here pictures we snap at The Ship Kg Baru :)



Mama holding the present :)




Mama with Ayah :)


Okay guys :)

Thanks for spend your time read my blog :)
Love you ! :)

Assalamualaikum.

p/s : Eena tak tahu la mamat tu mmg na kawan ngan Eena or dia main bet bet ngan mmber dia. what you guys think ?

3 comments:

Puteri Sepi said...

ape aku fikir?

hurmmm....

aku fikir yang AKU SAYANGKAN ZALI SGT2!!!

=((

damia said...

hahah .
suke lahh kau ade org mntk no .
aq tade punn !
jelesh2 .!
btw,happy belated b'day aunty !

Fatin Nur 'Syareena Rahmat said...

haha ! thnx damia ! i'll tell my mum oke ? hehe :) thnx for read :))

Back to Top