3

Bola Sepak Malaysia.

Tajuk macam bosan sangat kan? Mesti kau dah dapat agak. Tapi tidak mengapa. Hati aku meronta-ronta untuk bercerita sesuatu yang kau mungkin akan naik bosan. Tapi tidak mengapa. Aku tetap akan menulis perkara tersebut.


*gambar ini berjaya dicilok daripada laman sosial Facebook Khairul Fahmi. sekian.


Aku ni bukanlah jenis yang suka sangat layan bola sepak. Tapi kadang-kadang tu bila orang layan, aku pun join lah layan. Kalau tak layan orang cop aku tak jiwa kental pulak,kan? Jadi, baru baru ini aku dikhabarkan bahawa Malaysia telah membantai Indonesia dengan 3 goal berbalas 0 oleh Indonesia. Aku dengar khabar saja kerana pada waktu dan detik kejadian aku tidak berkesempatan untuk menonton siaran langsung perlawanan tersebut. kerana aku berada di Melaka atas urusan rasmi yang tidak mampu aku tolak.

ya. aku tahu. ayat aku berubah terlalu drastik. sila hayati bait bait perkataan seterusnya.

Bila aku tahu Malaysia bantai Indonesia 3-0, perghh! BANGGA kejap aku! Err, kejap je lah. Kemudian aku kembali risau. Bagaimana lah keadaannya nanti apabila dorang lawan dekat GBK? Bagaimana dengan segala ugutan-ugutan yang telah di declare oleh warga Indonesia? bagaimana mereka menangani segala godaan apabila seorang peghibur Indonesia ( namanya terpaksa aku rahsia kan atas alasan tidak mahu duit aku habis atas saman yang bakal beliau kenakan atas diriku ini. ) telah bergurau senda dan bercanda akan memakai coli yang penuh dengan laser dengan niat agar mata semua pemain bola sepak Malaysia akan menjadi BUTA melihat apa yang ada disebalik coli tersebut. Oh. Sungguh tak patut. Aku tak setuju tindakan penghibur tersebut. Oh.

kembali kepada cerita sebenar.

Tiba masa mereka berlawan di GBK.
Aku sungguh gementar. Yelah. kau bayangkan lah weh baru minit ke berapa Indon dah dapat penalti! Kau bayangkan? nervous gila aku lahh!
Tetapi, apabila mereka TIDAK berjaya menjaringkan gol, aku berasa lega lalu menangis. Air mata aku mengalir lembut dipipi ku. Oh. aku tak tipu lahh. aku jujur ikhlas lagi ni. Isk.
Dan seterusnya Malaysia berjaya menjaringkan satu gol dengan hanya seorang penyerang sahaja yang berada di gawang goal Indon pada ketika itu. Oh, aku menjerit kegembiraan. Tetapi tidak lama kerana selepas itu geng Garuda dah mula keluarkan paruh.
Tidak mengapa. Meraka BERJAYA juga di kalahkan oleh Harimau Malaya yang sedang kelaparan. Oh.

Malaysia - 4

Indonesia - 2


YA! Malaysia menang! Akhirnya ;)
Alhamdulillah. Segala caci maki yang terdapat di laman sosial Twitter mahupun Facebook dan sebagainya telah berjaya dihentikan oleh kemenangan Malaysia ini.
Jujur cakap aku tak rasa puas sangat. Sebab dekat GBK Malaysia dapat 1 goal je. Indon bantai 2 goal. Aduh. tapi tidak mengapa.
Aku tahu apa maksud ADIL. :)
Cukup lah Malaysia menang di tanah tumpah darah ku ini.
Dan Indonesia menang di negara mereka.
Adil. Cukup Adil. ;)

Apa-apa pun, harapan setiap rakyat Malaysia agar player Malaysia ni tak mudah lupa diri laa. Baru menang sekali je bang oi after zaman zaman Mokhtar Dahari. Tapi tidak mengapa.
Anda semua boleh menikmati nikmat ini. Tapi jangan sampai lalai ya?


--> Orang kata Harimau Malaya dah bangun dari tidur and sedang mengaum. Harap-harap dia dapatlah makan 'makanan' yang sepatutnya. ;)




Syabas ya skuad Malaysia! :)


p/s ; Dengar kata lepas result Malaysia menang, KeDuBes tibatiba blackout. Sabotaj ke? Takpe. Torchlight dekat sana murah murah. Takpun boleh pinjam je laser yang dorang guna untuk suluh Encik Khairul Fahmi tu. x]
2

Manusia berubah

People changed. Don't they? ;')



Catatan budak comot : manusia berubah. memang selalu berubah. Dan akan selalu berubah. Face it. ;)
3

Gelisah.

Hati rasa gelisah lah. Kenapa eh? =.=
4

Cowoknya ganteng-ganteng sih! ;)

Tersebut merupakan beberapa nama cowok-cowok yang saya rasa sangat ganteng ya di bumi Jakarta ini.

1) Randy Pangalila
2) Choky Sitohang
3) Chicco Jerikho
4) Okan Kornelius
5) Steven William
6) Kevin Julio
7) Joshua Otay
8) Andrew Andika

MasyaALLAH. ganteng banget sih kalian. Mau nggak skandal ama guwe? HAHA!

Yaaa, emangnya banyak lagi sih cowok ganteng-ganteng di sini. Tapi mau patah jari guwe dong mau tulis semua namaa. haha ;)

Jadi, silasila la cuci-cuci mata kalian mengGOOGLE nama mereka. :)



P/S : Mas ................ , mas sweet banget. Ini ikhlas dan Jujur ;)

Berlepas.Bercuti.

Kuala Lumpur International Airport. Jakarta, Indonesia. 3 Minggu. Cuci Mata. Membeli belah. Usyar cowok yang kacak-kacak belaka. :)

SUKA! ( Esok detiknya! ohyeh ohyeh! )
GEMBIRA! (Dah lama tak holidays!)
TIDAK SABAR! (First time pergi Indonesia. Kasihan,bukan? T.T)
GEMENTAR! ( Naik flight. Oh, gayat!)

Paling penting ;

TERUJA!
( MAMA! ADIK NAK JUMPA GALANG! PUHLEASE?! *mata kelipkelip!* )



Coretan budak comot : kawan-kawan, jumpa lagi pada hari pertama buka sekolah tahun hadapan! SPM! Berusaha! x]
3

budak comot pergi movie.

Beberapa hari yang lalu saya bersama seorang kakak saya, *memang aku ada 10 kakak kan? -.-* telah menjejakkan kaki ke TGV Cinema di WangsaWalkMall atas alasan yang sangat common.

Tengok Harry Potter and the Deathly Hallow.
*okay. aku hentam je deathlyhallow tu.Aku tak ingat apa tajuk betul. Time kecikkecik dulu aku baca bahasa melayu punya. entah apa entah tajuk dia. pi search sendiri eh? x]*


.Aku sangat musykil.


1. "BOSAN do harry potter ni! Bapak tak best ahh!!"

2. "Kenapa MadEye awal-awal dah mati? Tak de cabaran betul laaa. hish."

3. "kenapa boleh ada part harry kiss Hermione? Euwww!"


3 damn words for you sayang ;

DIAM LAH WEH! Hahah

-Kenapa ada soalan-soalan macam ni daripada orang-orang yang tak kenal apa itu HARRY POTTER? =.=-

Awak tak suka, lantak kau lah ehh?
Aku sukaaa. Sukaa sebab aku boleh gelakgelak tengok tengok orang gelak bila tiada humor scene yang menjelma.
Menggeletek hati kan? =.=



*gambar ni penuh drama queen kan? x]



Eh Eh, Okay laaa.
To be honest harry potter 7th ni best laaa.
Kenapa korang kata tak best?
Okay. Mungkin la saya ni buta cerita.
Tak reti menilai sesebuah movie itu baik atau tak.
Tapi kan, kalau takde orang macam cik FNSyareena ni, mesti tiada satu pun movie yang laku kann? haha

*Do you get my point,my dear? :)*

Secara jujur lagi,
Movie kali ini tidaklah seBEST yang prisoner tu sebab masa tu abang Daniel Radcliffe saya ni memang kawaii habis laaa.
Perasan tak? dia comel habis kan time tuu? haha ;)
Okay, Back to Harry Potter and the Deathly Hallow.
Eh, ingat tak detikdetik dan ketika mereka semua menjadi harry potter. Damn cool dudeee ;)
Hahaha.
Okay okay. Diam membebel.
Sebab saya tahu kau belum tengok lagi kan? Ahaaa.

Okay okay. Go and grab ur tickets!


p/s ; Rapunzel, nak pinjam rambut boleh? x]


*Ouh I Likeeee x]


Coretan kata ; amalinarahman, pinjam 17 NZ tu. Nak convertkan laaa. Boleh takk? 4 kali jejak panggung wayang. ahhhh. x]
2

Kiamat sudah dekat.

✐ Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yang lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yang tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri.

✐ Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman mafhumnya "Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?" Tiada siapa yang menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya "Kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa." Ini menunjukkan kebesaran & keagunganNya sebagai Tuhan yg Maha Kuasa lagi Maha Kekal Hidup, tidak mati.

✐ Selepas 40 tahun, Malaikat Israfil a.s. dihidupkan, seterusnya meniup sangkakala untuk kali ke-2, lantas seluruh makhluk hidup semula di atas bumi putih, berupa padang Mahsyar (umpama padang Arafah) yang rata tidak berbukit atau bulat seperti bumi.

✐ Sekelian manusia hidup melalui benih anak Adam yg disebut "Ajbuz Zanbi" yang berada di hujung tulang belakang mereka. Hiduplah manusia umpama anak pokok yang kembang membesar dari biji benih.

✐ Semua manusia dan jin dibangkitkan dalam keadaan telanjang dan hina. Mereka tidak rasa malu kerana pada ketika itu hati mereka sangat takut dan bimbang tentang nasib & masa depan yang akan mereka hadapi kelak.

✐ Lalu datanglah api yang berterbangan dengan bunyi seperti guruh yang menghalau manusia, jin dan binatang ke tempat perhimpunan besar. Bergeraklah mereka menggunakan tunggangan (bagi yang banyak amal), berjalan kaki (bagi yang kurang amalan) dan berjalan dengan muka (bagi yang banyak dosa). Ketika itu, ibu akan lupakan anak, suami akan lupakan isteri, setiap manusia sibuk memikirkan nasib mereka.

✐ Setelah semua makhluk dikumpulkan, matahari dan bulan dihapuskan cahayanya, lalu mereka tinggal dalam kegelapan tanpa cahaya. Berlakulah huru-hara yang amat dahsyat.

✐ Tiba-tiba langit yang tebal pecah dengan bunyi yang dahsyat, lalu turunlah malaikat sambil bertasbih kepada Allah SWT. Seluruh makhluk terkejut melihat saiz malaikat yang besar dan suaranya yang menakutkan.



✐ Kemudian matahari muncul semula dengan kepanasan yang berganda. Hingga dirasakan seakan-akan matahari berada sejengkal dari atas kepala mereka. Ulama berkata jika matahari naik di bumi seperti keadaannya naik dihari Kiamat nescaya seluruh bumi terbakar, bukit-bukau hancur dan sungai menjadi kering. Lalu mereka rasai kepanasan dan bermandikan peluh sehingga peluh mereka menjadi lautan. Timbul atau tenggelam mereka bergantung pada amalan masing-masing. Keadaan mereka berlanjutan sehingga 1000 tahun.

✐ Terdapat satu telaga kepunyaan Nabi Muhammad SAW bernama Al-Kausar yang mengandungi air yang hanya dapat diminum oleh orang mukmin sahaja. Orang bukan mukmin akan dihalau oleh malaikat yang menjaganya. Jika diminum airnya tidak akan haus selama-lamanya. Kolam ini berbentuk segi empat tepat sebesar satu bulan perjalanan. Bau air kolam ini lebih harum dari kasturi, warnanya lebih putih dari susu dan rasanya lebih sejuk dari embun. Ia mempunyai saluran yang mengalir dari syurga.

✐ Semua makhluk berada bawah cahaya matahari yang terik kecuali 7 golongan yang mendapat teduhan dari Arasy. Mereka ialah:

ⅰ- Pemimpin yang adil.

ⅱ- Orang muda yang taat kepada perintah Allah.

ⅲ- Lelaki yang terikat hatinya dengan masjid.

ⅳ- Dua orang yang bertemu kerana Allah dan berpisah kerana Allah.

ⅴ- Lelaki yang diajak oleh wanita berzina, tetapi dia menolak dengan berkata "Aku takut pada Allah".

ⅵ- Lelaki yg bersedekah dengan bersembunyi (tidak diketahui orang ramai).

ⅶ- Lelaki yang suka bersendirian mengingati Allah lalu mengalir air matanya kerana takutkan Allah.

✐ Oleh kerana tersangat lama menunggu di padang mahsyar, semua manusia tidak tahu berbuat apa melainkan mereka yang beriman, kemudian mereka terdengar suara "pergilah berjumpa dengan para Nabi". Maka mereka pun pergi mencari para Nabi. Pertama sekali kumpulan manusia ini berjumpa dengan Nabi Adam tetapi usaha mereka gagal kerana Nabi Adam a.s menyatakan beliau juga ada melakukan kesalahan dengan Allah SWT. Maka kumpulan besar itu kemudiannya berjumpa Nabi Nuh a.s., Nabi Ibrahim a.s., Nabi Musa a.s., Nabi Isa a.s. (semuanya memberikan sebab seperti Nabi Adam a.s.) dan akhirnya mereka berjumpa Rasullullah SAW. Jarak masa antara satu nabi dengan yang lain adalah 1000 tahun perjalanan.

✐ Lalu berdoalah baginda Nabi Muhammad SAW ke hadrat Allah SWT. Lalu diperkenankan doa baginda.

✐ Selepas itu, terdengar bunyi pukulan gendang yang kuat hingga menakutkan hati semua makhluk kerana mereka sangka azab akan turun. Lalu terbelah langit, turunlah arasy Tuhan yang dipikul oleh 8 orang malaikat yang sangat besar (besarnya sejarak perjalanan 20 ribu tahun) sambil bertasbih dengan suara yang amat kuat sehingga 'Arasy itu tiba dibumi.

✐ 'Arasy ialah jisim nurani yang amat besar berbentuk kubah (bumbung bulat) yang mempunyai 4 batang tiang yang sentiasa dipikul oleh 4 orang malaikat yang besar dan gagah. Dalam bahasa mudah ia seumpama istana yang mempunyai seribu bilik yang menempatkan jutaan malaikat di dalamnya. Ia dilingkungi embun yang menghijab cahayanya yang sangat kuat.

✐ Kursi iaitu jisim nurani yang terletak di hadapan Arasy yang dipikul oleh 4 orang malaikat yang sangat besar. Saiz kursi lebih kecil dari 'Arasy umpama cincin ditengah padang . Dalam bahasa mudah ia umpama singgahsana yang terletak dihadapan istana.

✐ Seluruh makhluk pun menundukkan kepala kerana takut. Lalu dimulakan timbangan amal. Ketika itu berterbanganlah kitab amalan masing-masing turun dari bawah Arasy menuju ke leher pemiliknya tanpa silap dan tergantunglah ia sehingga mereka dipanggil untuk dihisab. Kitab amalan ini telah ditulis oleh malaikat Hafazhah / Raqib & 'Atid / Kiraman Katibin.

✐ Manusia beratur dalam saf mengikut Nabi dan pemimpin masing- masing. Orang kafir & munafik beratur bersama pemimpin mereka yang zalim. Setiap pengikut ada tanda mereka tersendiri untuk dibezakan.

✐ Umat yang pertama kali dihisab adalah umat Nabi Muhammad SAW, dan amalan yang pertama kali dihisab adalah solat. Sedangkan hukum yang pertama kali diputuskan adalah perkara pertumpahan darah.

✐ Apabila tiba giliran seseorang hendak dihisab amalannya, malaikat akan mencabut kitab mereka lalu diserahkan, lalu pemiliknya mengambil dengan tangan kanan bagi orang mukmin dan dengan tangan kiri jika orang bukan mukmin.

✐ Semua makhluk akan dihisab amalan mereka menggunakan satu Neraca Timbangan. Saiznya amat besar, mempunyai satu tiang yang mempunyai lidah dan 2 daun. Daun yang bercahaya untuk menimbang pahala dan yang gelap untuk menimbang dosa.

✐ Acara ini disaksikan oleh Nabi Muhammad SAW dan para imam 4 mazhab untuk menyaksikan pengikut masing-masing dihisab.

✐ Perkara pertama yang diminta ialah Islam. Jika dia bukan Islam, maka seluruh amalan baiknya tidak ditimbang bahkan amalan buruk tetap akan ditimbang.

✐ Ketika dihisab, mulut manusia akan dipateri, tangan akan berkata- kata, kaki akan menjadi saksi. Tiada dolak-dalih dan hujah tipuan. Semua akan di adili oleh Allah Ta'ala dengan Maha Bijaksana.

✐ Setelah amalan ditimbang, mahkamah Mahsyar dibuka kepada orang ramai untuk menuntut hak masing-masing dari makhluk yang sedang dibicara sehinggalah seluruh makhluk berpuas hati dan dibenarkannya menyeberangi titian sirat.

✐ Syafaat Nabi Muhammad SAW di akhirat :

ⅰ- Meringankan penderitaan makhluk di Padang Mahsyar dengan mempercepatkan hisab.

ⅱ- Memasukkan manusia ke dalam syurga tanpa hisab.

ⅲ- Mengeluarkan manusia yang mempunyai iman sebesar zarah dari neraka.

(Semua syafaat ini tertakluk kepada keizinan Allah SWT.)

✐ Para nabi dan rasul serta golongan khawas juga diberikan izin oleh Tuhan untuk memberi syafaat kepada para pengikut mereka. Mereka ini berjumlah 70 000. Setiap seorang dari mereka akan mensyafaatkan 70 000 orang yang lain.

✐ Setelah berjaya dihisab, manusia akan mula berjalan menuju syurga melintasi jambatan sirat. Siratul Mustaqim ialah jambatan (titian) yang terbentang dibawahnya neraka. Lebar jambatan ini adalah seperti sehelai rambut yang dibelah tujuh dan ia lebih tajam dari mata pedang. Bagi orang mukmin ia akan dilebarkan dan dimudahkan menyeberanginya.

✐ Fudhail bin Iyadh berkata perjalanan di Sirat memakan masa 15000 tahun. 5000 tahun menaik, 5000 tahun mendatar dan 5000 tahun menurun. Ada makhluk yang melintasinya seperti kilat, seperti angin, menunggang binatang korban dan berjalan kaki. Ada yang tidak dapat melepasinya disebabkan api neraka sentiasa menarik kaki mereka, lalu mereka jatuh ke dalamnya.

✐ Para malaikat berdiri di kanan dan kiri sirat mengawasi setiap makhluk yang lalu. Setiap 1000 orang yang meniti sirat, hanya seorang sahaja yang Berjaya melepasinya. 999 orang akan terjatuh ke dalam neraka.

Rujukan: Kitab Aqidatun Najin karangan Syeikh Zainal Abidin Muhammad Al- Fathani. Pustaka Nasional Singapura 2004.

☞ Jika sekiranya kalian ingin mengumpul saham akhirat, sampaikanlah ilmu ini kepada sahabat² yang lain. Sepertimana sabda Rasulullah SAW: ❝ Sampaikanlah pesananku walaupun satu ayat. ❞ Sesungguhnya apabila matinya seseorang anak Adam itu, hanya 3 perkara yang akan dibawanya bersama :
① Sedekah/amal jariahnya.
② Doa anak²nya yang soleh.
③ Ilmu yang bermanfaat yang disampaikannya kepada orang lain.

sumber : Amar Sufi
2

Pensil vs. Pemadam


Pencil: I'm sorry....
Eraser: For what? You didn't do anything wrong.
Pencil: I'm sorry because you get hurt because of me. Whenever I made a mistake, you're always there to erase it. But as you make my mistakes vanish, you lose a part of yourself. You get smaller and smaller each time.

Eraser: That's true. But I don't really mind. You see, I was made to do this. I was made to help you whenever you do something wrong. Even though one day, I know I'll be gone and you'll replace me with a new one, I'm actually happy with my job. So please, stop worrying. I hate seeing you sad. :) I love you.
Parents are like the eraser whereas their children are the pencil. They're always there for their children, cleaning up their mistakes. Sometimes along the way... they get hurt, and become smaller (older, and eventually pass on). Though their children will eventually find someone new (spouse), but parents are still happy with what they do for their children, and will always hate seeing their precious ones worrying, or sad.

P/S ; Mama, ayah, adik sayang mama and ayah sangat sangat tau? 
0

Berdebar-debar

Hari berdebar-debar.
Tak tahu kenapaa.
Tapi, bila teringatkan seseorang, semakin kuat debaran itu.
kenapa ehh?
Ada maksud ke?
Ada makna kee?

Ya ALLAH, kenapa nii? Apa yang akan berlaku? Permudahkanlah segala-galanya.
Amin.

Kisah bayi

Eena ; Cikguuu! nak pegang perut cikgu boleh takkk?

Cikgu I : pegang laaa..

Eena ; *muka eksited gila pegang perut ibu mengandung* cikgu cikgu! Ni mesti anak lelakii.

Cikgu : Cikgu dah penat2 cari nama anak perempuan. Tapi bila scan, anak lelaki.

Eena ; Woahh! Cikguu! Kan. Betul tak saya tekaa? haha! Cikgu, saya nak bagi cadangan nama bolehh?

Cikgu I : apaa? apaa?

Eena ; Apa kata letak nama Muhammad Zikrillah?

Cikgu I : Cikgu nak huruf A!

Eena ; Hah! AARON AZIZ?!


Adilah, Mazreena, Cikgu I ; =.='

MasyaALLAH, baru aku perasan. Aku sebut kuat-kuat nama Aaron Aziz tu depan Ali Fiki Rongak!

Ya ALLAH! ;')






Kelazzzzzzzzzzz kau joyahhh! ;)))
0

Cerita ;)

Eena ; Errr, u***z..
Ali Fiki Rongak : ya, ya, ya,ya, ya, ya,ya..
Eena ; Okay okay, chill chill... Okay, macam ni. bla bla bla bla bla.

Ali Fiki Rongak & Eena bersembang.

Auww, So sweet. Errr, Sweet lah sangatt.
HAHA :)

I Cinta You laaa! tahu takk?

<3
2

Hampa

Secara serius saya cakap, saya sekarang sedang jiwa kosong.
Hampa.
Kecewa
Jiwa kosong.

2 bulan aku tunggu and berita yang sangat tak best ini sebagai balasan?
2 bulan aku tunggu and tiada sorang pun yang kasi tahu?
2 bulan aku tunggu and aku terpaksa pergi dengan kebosanan?
2 bulan 2 bulan 2 bulan.
Okay, I hate this.
Seriously.
I hate this. ;'(

Ya ALLAH, Kau kuatkan lah hati ku ;')

P/S ; Ali Fikir Rongak, tolong lah buat sehabis baik pada hari sabtu ni, okay? Semoga Berjayaaa :) Itsuki da! x]
0

kepenatan ;)

Today we were so damn tired. Especially si tukang-tukang urusetia laaa.
Ada beberapa student form SMK Hillcrest datang sekolah for a program called RIMUP. I'm not sure what RIMUP stands for. Tapi ada kena mengena dengan perpaduan lah kot. Entah laa. I'm not very sure meh ;) *check buku-buku lama, surf internet and call cikgu for makna RIMUP* ..... *failed!* =.=

Okay okay. Sekolah aku semestinya provide kan student melayu. haha. as usual lah meh. and and, there were few games yang cikgu dah buat untuk dorang and and saya sebagai seorang urusetia yang sangat baik *ehem! ehem!* telah menjalankan tugas yang tak sepatutnya saya lakukan! Ahaaa!
BUAT BISING! ouh yeah! BUAT BISING! BUAT BISING! BUAT BISING! woot woot. memang terbaik kan saya ni? oh yeah. terima kasih.

Haha okay laa. Jujur saya cakap kan kan, saya ada meng-usyar seorag jejaka yang.. eh eh! dua orang jejaka! ahaaa ;) okay okay. kidding. okay. lupakan apa yang dah korang baca. *deleting...!*

PENAT! Tapi best ;) walau pun saya ini bukanlah peserta yang menyertai aktiviti ini, tapi, woot woot. biasalahh. budak gila glamour khenn? so, jadi lah urusetia. haha ;) *ehem! nak jugak muka ni muncul dalam gambar!* haha ;)

Baiklah rakan-rakan. Di bawah ini saya sertakan sekali segala gambar-gambar yang menarik. ;)

*Mari berposing sebelum dideraa! :)


*Kita 1Malaysia maaaa ;)


*ehem ehem. Ni la urusetia yang rajin sesangat buat kerjaa. hahaa


*Beratur ye adik adikk? Haaa ;)


*Khusyuk ye. Khusyukk


*Bersatu teguh bercerai robohhh


*Eena ; bucu! bucu! Guna bucu!
Ini jejaka : Bucu apaaa?!
Hahahahaha! x]


*Yeee. Mari berposing sakan ye rakan-rakann!

*Ouhh yeahhhh! haha ;)


*Olaaa Olaaa Olaaa :)



*Ehem Ehem Ehem! Hahaha ;)

Okay rakan-rakan, itu sahaja lah yang mampu saya kongsi kan. Hadap lah kau puas-puasss! haha ;)
Baik lahh. Semoga ketemu lagi dilembaran akan datang! ;')


P/S : tibatiba bahasa jadi baku habis. Tahniah cikgu. tahniah. =.=

2

Dua kali malu.



Oh Tickets! Disebabkan dekat awak tu ada print 04:10 p.m, saya, Diana dan Syuhada mendapat malu dan aib yang sangat HEBAT! Haaa.
So sekarang, awak berani tak bayar saman malu kitaorangg? HAH?
Dush! Malu.
Okay. DUA KALI MALU bila satu kejadian yang tidak diingini berlaku di dalam panggung wayang.
Ohhh.
Abang and kakak Chinese, jangan lah buat macam tuu.
Oh puhleasee, saya sangat malu.
Haha ;)

Oh Pop Corn and F&N Strawberry, sorry sangatsangat! Disebabkan tickets tu tertera number 04:10 p.m , awak semua dihabiskan di bilik Karaoke. Bukan di panggung wayang. Ohh. SHOOT! :">


P/S : cerita tidak lengkap kerana saya tengah buat kirakira tambahan sama ada patut tak saya cerita dengan penuh bersemangat apa yang sebenarnya terjadi seperti semangatnya saya masuk ke dalam panggung wayang dan makan pop corn? =.=
0

kusut.


I am trying to be supportive. But you just ignore it. And I'm not proud of anything because it's not mine yet. Once it's mine, fine. I'm proud of it. And, you too! Own it first before you say something! YOU MAKE ME SICK RIGHT NOW! =.= Jangan kusutkan kepala orang boleh? =.=


Aku tahu kau banyakkkkk sangat sangat tolong akuu. banyak sangat sangat! Sampai tak terkiraaaa! The thing is, aku tak boleh nak masuk campur dalam HAL kau yang sekarang ni. Sebab kau tahu mama and ayah sangat sangat banyak problem sekarang and aku harap kau boleh jadi seorang yang sangat sangat memahami macam DULU-DULU. Menjadi diri kau yang sangat sangat mengutamakan keluarga. Menjadi diri kau yang sangat-sangat memahami. Tapi takpe laaa. Kau buatlah suka hati kau. Kau kan dah besar. Boleh buat apa saaajaaa yang kau nak. Fine. buat laaa.
Tapi Ingat yeee? The risk is YOURS! ;)


p/s ; no heart feeling okeh? sebab maybe luahan ini akibat daripada PMS =,=
3

Kanta lekap.

Hari ini kali pertama saya memakai kanta lekap!
Hooray! Kalau kau, kau bangga tak? Haha.
Saya sangat bangga. Okay, saya tidak kisah andai awak ingin kata :-

1) Kesian dekat dia ni. Haishh.
2) Laaaa. Baru nak rasa ke?
3) JAKUN GILA KAU WEHHH!
4) Ada aku kisahh? =,=

HAHAH!

Sungguh lah awakk. Saya tak kisah awak nak cakap apa pun. Haha ;)
Sebab memang betul laa saya baru pertama kali nak rasa ada benda sejenis plastik yang berbentuk melengkung yang ada kaler melekat dekat mata sayaa. HAHA :)


Tapi kan..... Kisah sedih menyayat hati berlaku.....


Hati sedikit hancur apabila yang diharapkan jadi seperti ini :






HAHAHAHAHAHA!
Tak nyempat nyempat! Tengok tu!
Betapa rakusnya sayaaa! Bukannya nak tukar baju dulu kee, Mandi dulu kee, Hilangkan segala belengasdan minyak dan juga melekit dimuka kee.
Ini tidakkk. Terus menepek kanta lekap itu di mata.
HAHAHA :)

Baiklah rakan-rakan.
Saya dah selesai menayang kanta lekap sayaa.
Jadi, selamat bergelak ketawa lah ehh?
Daaaaa~ x]



*Tatap mata saya puas-puasssssss! x]


p/s ; beberapa ketika selepas ini, nak beli yang kosongpower laaa. oleh bergaya dengan cermin mataa, Haha ;) Doakan duit saya masyukk yer? Ahaaa ;)
0

Davedays!


Ini Dave Days! Saya sangat sangat suka suka suka dia punya COVER.
Suka sangat sangat! Kreatif dan Best!

Okay okay.
Mungkin juga lah sebab muka dia yang comel tu menambahkan peratusan keCINTAan saya pada dia. Haha!

Dia sangatlah comel sehingga saya rasa saya nak pelukpeluk dia. Heeee ;)

Okaylah. Tak nak dah bebel banyak-banyak. Nanti cepat tua pulaa. hihi.


Ini link YouTube dia kalau-kalau la korang nak investigate kenapa aku centa bangat sama dia! ;)

----> DaveDays YouTube!



Oh awak, bawah ini antara gambar dia yang sangatsangat kerap muncul dalam mimpimimpi indah sayaa. Haha.




Comel kan diaaa? Okay. Cuba tengok video lagu BABY.
( I mean, cover yang dia buat laaa.)
Haha x] Lagi banyakkkkkkkk ekspresi begini.
Auwwww. Sukaaa <3


yeah I know. He is damn Adorable! Ahaa ;)
Don't you ever steal him from me.
He is mine. Haha ;)

*Perasan gila kan saya nii?
hahah ;)


P/S ; Encik Peperiksaan Akhir Tahun, tolong la jadi baik, lemah lembut, sweet and cute pada sayaa! Tolong lah ehh? Saya merayu nii. Tau tau? Saaaaayangggg awakk!

Can You Keep a Secret?


Love this novel! Damn love. haha :)
Hilarious, romantic, stupidity of a girl, of a man. Haha ;)
Sweet and Tasty. Ahaa :)

Okay.
How will you feel if all your secrets has been blown out to a totally stranger? Haha.
Okay, by yourself while you were unconcious. Haha :)
And unfortunately, that stranger is actually your BOSS? Haha.
Damn cuteeee :)

Damia, mesti kau tak sabar nak baca kan? haha. :)


p/s; I'm waiting for the movie to comes out! ;) Uhh, I'm hoping that Hugh Grant would be that stranger. ahaha. Dia gorgeous jugak whattt?

Thank You Allah. :)

OPEN YOUR EYES to HOLD MY HAND, FOR THE REST OF MY LIFE. INSHALLAH i will ALWAYS BE THERE for you. Because you are THE CHOSEN ONE for me. THANK YOU ALLAH. :)

A story I created based on MAHER ZAIN's songs in his new album.
Some of his songs :)




2

Guitar aku.

Aku ada guitar. Guitar tu aku punya. Aku beli guitar itu. Guitar itu aku beli guna duit aku. (duit aku tu datangnya dari mama. mama kasi aku. pucuk pangkal, duit tu mama punya sebenarnya. haish.) Guitar yang aku beli itu hari macam mengada-ngada.

Mengada-ngada dia ni bukan macam girlfriend kau mintak cincin tunang or mintak bunga. Tapi ngada-ngada guitar aku ni macam merajuk je. Merajuk sebab bukan profesional macam ABANG tu yang jadi tuan dia. Malangnya makhluk ALLAH yang expert dalam bidang bantai tidur time petang ni je yang jadi tuan dia. haish. Pasti dia pasrah sepanjang hidup dia.



agak agak macam ni lah aku bantai tidur time petang. kau jealous tak? x]


Aku tak tahu lah nak cakap macam mana. Tapi, setiap kali aku strum tali tu, mesti bunyi lain yang keluar. Agak-agak bunyi perut aku time lapar pun lagi sedap. Haish. Aku tak tahu kenapa dia mengada-ngada sangat. Aku dah tuned dua kali dah. twice. (2x). Tapi, kenapa setiap kali aku nak mendendangkan lagu-lagu jiwang macam lagu Justin Bibir tu, mesti lagu lain yang muncul secara tiba tiba. Kira dalam Bahasa Inggeris nya out of blue katanyaaa. Tiba-tiba bunyi bunyian lain yang menjadi halwa telinga aku. Haish.

Aku bukan nak cakap aku tak pandai main guitar. Tapi aku memang tak tahu main guitar. Aku nak main guitar. Aku nak belajar main guitar. Tapi aku malas yang amatlah nak pergi kelas music. adoii. Orang kata boleh main guitar kalau ada usaha plus rajin skodeng dekat youtube cara orang main. Tapi agak-agak kau kalau lah aku yang tak reti satu jadah pun pasal guitar ni tiba tiba terjun tengok orang cover mana-mana lagu dengan speed jari dia tuka dari satu chord ke satu chord macam tak terkira velocity nya, kau rasa mampu ke aku faham plus tangkap plus catch up? Haish sekali lagi.

Jadi, dengan ini, saya sebenarnya nak cakap, saya tak reti, tak tahu menahu untuk main guitar tapi gatal nak beli guitar padahal mak saya dah bertungkus lumus memarahi saya agar tidak membeli menatang tersebut! :sadis! Itu bukan menatang, mama. Itu Guitar! Guitar tu orang main petik petik kasi keluar bunyii!: :memberontak!:
Haish.





mama, lebih kurang macam ni lah guitar. Ini lah menatang yang mama dok tak kasi adik beli tempoh hari. Ini lah mamaaaa! *acting seperti mak aku tak tahu pula guitar tu apa kan?* =___='



Jadi, sekali lagi aku nak umumkan lah ini, kot kot siapa-siapa, anak siapa-siapa yang tengah cari benda lain tiba-tiba secara sengaja atau tidak sengaja membuka blog dan terbaca mengenai entry aku yang spesel kali ini, kepada siapa-siapa yang sangat expert main guitar (bukan pegang guitar!), sila sila lah mengoffer diri untuk menjadi Sensei kepada aku.
Kakakkkkk, Abangggg, Boleh takkkkk? *kelip kelip mata. goda goda.*


Mood : Nak main guitar macam main batu seremban masa kecil-kecil cili padi masa dulu kala tu. x]
0

Cerita Hidup.

Aku ada jumpa seorang jejaka ini punya blog. Punyalah aku respect dengan hamba ALLAH seorang ni. Kreatif amat lah mamat seorang ini.
Aku tak adalah kenal dia ni seperti mak abah dia kenal dia.
Since aku pun dengan tak TERsengaja nya buka blog dia kan?
Kemudian, jari-jemari aku dengan liuk lentoknya menekan tetikus untuk mencari facebook bagi jejaka tersebut.
Tibatiba wah wah wah, aku terjumpa lah beberapa gambar yang aku rasa memang kena dengan selera anak muda mudi zaman sekarang ini di album gambar jejaka tersebut.

Jadi, aku lampirkan sekali beberapa keping gambar yang aku cilok daripada facebook dia tu.
Sila jenguk gambar-gambar dibawah ini ye adik adik manja sekalian? :)












Aaa, rasanya tak perlu kot aku credits dekat dia since dia memang sudah memacak sign dia kan? heheh.
Tapi, rasa macam tak sopan jika aku buat sebegitu. Jadi, Encik Zackzukhairi, saya berterima kasih atas gambar2 tersebut yang saya ambil secara anda tidak sedar daripada akaun facebook anda. ahaa. Ternyata anda memang hebat. ahaaa :)
Oh, saya suka juga video video yang telah dibuat anda dan Kedaikreatif!
Encik, memang kreatif lah. Saya suka. Kawan saya pun suka. Mak Ayah saya tak tengok lagi.
Nanti kalau ada masa saya kasi dorang tengok okay?
Err, nenek saya pula sekarang ni sibuk memasak untuk berbuka. Jadi, dia mungkin tidak ada masa.
Nanti lah, ada kelapangan saya kasi dia tengok juga video video tersebut.
Tahniah eh Encik? ;)
*melalut lagi eena, melalut lahh.* -__-


Mood ; pujipuji orang. harap hidup bahagia. amin :)
0

Hope

I met him today.
He smiled.
But I just hope his smile was for me.
I hope he noticed me.


p/s ; I miss you, Mr Spongebob! ;)

0

Lelaki baik vs. Perempuan baik.


Lelaki yang baik hanya untuk perempuan yang baik.
Perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik.
Aku mengharapkan lelaki yang baik.
Namun, aku bukan yang terbaik untuk lelaki yang baik itu.
Aku harus berubah untuk menjadi lebih baik agar diri aku cukup baik untuk lelaki yang baik itu.

Assalamualaikum. ;)

mood : sedang berhijrah kearah kebaikan ;) InsyaALLAH :)
0

PUASA!

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan ;)
Selamat Berpuasa!
Tak mau ponteng-ponteng,okay baby? ;)


p/s ; okay. loading. baru sekarang nak cakap pasal puasa. padahal dah hari ke-4 dah ;)

Habiskan Duit ;)

Hari ni, kerja aku and Kak Long habiskan duit mama and ayah je.
Ahaaa ;)
Semalam pergi PC FAIR with member sekepala.
Ahaaa :)
SERONOK. KAKI PENAT. haish -__-
Tapi, tapi,
Kira semalam tu untuk survey-survey harga barang laaa ;)
So, hari ni, memang niat menghabiskan duit! HAHA :)

Barang yang di beli semalam ;

HEADSET
EARPHONE
LAPTOP PROTECTOR SLEEVE BAG

Barang yang dibeli hari ini ;

PRINTER (Canon MP258)
MOUSE (Slim)
KEYBOARD PROTECTOR
NOTEBOOK COOLER


Kak Long pulak beli ;

EXTERNAL HARD DISK (Toshiba)
MINI SPEAKER
NOTEBOOK COOLER
KEY BOARD PROTECTOR
USB PORT CABLE
MOUSE (yang gemuk tu!)

HAHA!

tiba-tiba aku terfikir ;

Oh, Perlu ke aku listkan segala macam yang kitaorang beli? HAHAHA :)

Jadi, conclusion nya, seronok rupanya menghabiskan duit ni! HAHAH :)



P/S ; "cepat2, _ _ _ single lagi tu. huu" Apa motif anda? =___='


bleeding

Hati sakit.
Tak tahu kenapa.
Sakit sangat.
Pedih.
Dia tidak bersalah.
Aku yang menjatuhkan hukuman.
Aku tak patut buat macam tu.
Aku semakin pelik belakangan ni.
Tak faham kenapa.
Yang pasti, aku sakit hati.
Hati aku pedih.
Mungkin kerana aku tidak berlaku jujur.
Tipu diri sendiri.
Tipu orang lain.
Hasilnya, makan diri sendiri.
Cukup sampai itu. ;(


p/s ; Finally, apa yang aku harapkan jadi dalam manga, terjadi dalam kehidupan aku. Rupa-rupanya PEDIH. sangat PEDIH. ;')
2

diam ;)

Don't talk about 'FRIENDS', If you are not the best.
Just keep quiet and do you work ;)

Seminggu lagi nak berpuasa , jadi, kurangkan bercakap.
Kurangkan berkata-kata.
senang ;)
3

Dating dengan Shahir ;)


Location ; Jusco Bukit Raja.
Time ; dalam pukul 2 lebih - 3 lebih.

Story ;

Okay, let these pictures do the talking! ;)






mama with her menantu. HAHA :)



Ayah with his Menantu! haha ;)



okay. tak kenal nama budak ni! ;p




Che Mad Hoi Hoi Hoi! :)



Terbaik lahhh ;)



Jodoh saya ;)


P/s ; Thanks to MAMA, AYAH, KAK LONG, MAKNGAH and paling penting to KAK YAH! Thanks ;) Yang paling penting daripada yang paling penting ialah kepada ALLAH :)
Terima kasih banyak banyakk ;)




2

Alhamdulillah ;)


Conversation yang sangat membuatkan hari dan juga hati aku berbunga-bunga ;)


E ; cikgu! kitaorang nak berniaga ni. Kira kalau cikgu beli, cikgu macam membantu BKP jugak laaa.

F : jual apa?

E ; button comel comel. ada manchester united punyaa! beli laa cikgu. ;)

F : bak laa sini.

------------------------

E ; cikgu tengok2 lah dulu. beli lah cikgu. murah je RM2 je. Kalau dekat luar 2 Rm5. mahal kan?

F ; yeke? ni RM0.50 jee! awak kata ada manchester united!

E ; alaa tu cikgu L dah beli laaa.

F ; awak bohong.. menipu..!

E ; alaaa. tu strategi lah cikguu ;)

------------------------

E ; alaa beli lah cikgu. ahah, tu ada spongebob tu. comel! ambik lah tuu.

F ; ha'ah. macam awak laaa.

E ; ahaa! saya tahu saya memang comel. saya tahu tu.

-----------------------

E ; kalau cikgu beli, cikgu boleh letak dekat bag. kan comel. saham cikgu naik! nanti orang cakap "ehh! dia letak benda comel tu dekat bag laaa!"

F ; makin turun ada lahhh

E ; eh, naik lah cikgu. perempuan sukaa!

----------------------

E ; woahh! ambil 1 malaysia punya. semangat patriotik betul!

F ; .......

E ; Terima kasih cikgu! terima kasih! ;) nanti mengajar elok elok ehh?

Cikgu I ; awak tu yang belajar elok elok! cikgu2 ni semua dah habis dahh!

E ; haha! yeahh! dah belajar elok elok lah ni cikgu! ;)

---------------------

F ; ehh! ni dah tercabut!.

E ; hah?

F ; senyum sambil geleng-geleng.

E ; oh. okay okay. saya gelak. ha ha ha. ;)


---------------------------------

Alhamdulillah! Akhirnya ALLAH makbulkan doa aku.
Alhamdulillah. Aku bersyukur sangat-sangat ;)
Bukan sahaja kerana aku dapat membantu Diana.
Namun kerana doa aku dimakbul ALLAH :)
Alhamdulillah, Terima Kasih Ya ALLAH :)
Aku bersyukur ;)
2

Segi Tiga ;)

A suka B.
C benci B.
A kawan dengan C.
B tak kenal A.
B kenal C.


C gaduh dengan B
C benci dengan B.


Soon or later, C cinta B, B cinta C.


A duduk diam diam pendam perasaan.
A pandang dari jauh makan hati.



Motif : Kasihan pada makhluk A =')
2

Hari meningkat tua Encik Ali Fiki Rongak! x]


No word can express how i wish if i could stand in front of your door house on tomorrow morning and knock it. When you open your door, I'll wish you HAPPY BIRTHDAY with a round-shaped birthday cake on my hands which written "Happy Birthday My Love" and I kiss your forehead with all my love and you will say "Thanks honey! I love you more and more"

Haha.
Silly dreams.


Encik AFR, saya hanya nak ucapkan Selamat Ulang Tahun kepada anda,ya?
Oh, saya takde tempat lain yang hendak dituju bagi meluahkan ucapan ini selain blog yang bersawang ini :)
Jadi, selamat ulang tahun okay?
Senyum selalu okay okay?




p/s ; tak nak banyak cakap. cukup la tu x]

Aaron Aziz .vs. AFR

Sekolah saya ada seorang ustaz muda bernama samaran 'Ali Fiki Rongak'. for short, AFR. ^_^
Ramai kanak-kanak tak berapa matang mengatakan bahawa muka beliau seakan-akan Aaron Aziz kegilaan ramai itu.
Saya nak buat pengakuan.
Saya memang minat dia laahh.
Siapa yang tak mahu kan ustaz kacak kacak macam tu? x]
Tapi, ada something yang memusykil kan aku.
Kenapa orang kata muka dia macam Aaron Aziz?
Okay lah, secara jujur, aku tak nampak pun ke 'AARON AZIZ' an pada AFR.
AFR memang kacak, bergayaa, comel, molekk.
Muka hebat, kereta hebat, gaya pun 'hebat'.
I must admit dia tu kedekut senyuman. =_='
Tapi kenapa mesti Aaron Aziz?
Aaron Aziz is just too perfect lah untuk di compare kan dengan AFR aku tu.
huh.

Okay, actually I have nothing to say dalam entry ni.
But since aku dah kemaruk sangat dengan AFR tu, *ramai kawan-kawan cakap macam tu. sedih kan bila KAWAN-KAWAn sendiri cakap macam tu? =_='* so, aku post jugak lah one entry just for him.
Yelah selama ni asyik ustaz Kashfullah je kan? haha :)

So, so, so, welcome to my life lah pada Encik super diva AFR tu (^3^)



Bukak mata kau besarbesar kasi zoom in mana satu AFR aku.
Heh! =_='



p/s ; I Don't To Miss A Thing. Ada kene mengena tak dengan Planetarium? ^_^

Baby Boy :)

Aku dah ada baby boy baruu!
Nama, aku tak tahu lagi.
Tapi Tapi, aku akan bagi nama dia kemudian. HAHA :)
Apa-apa pun, benda yang aku rasa mustahil untuk dapat, kalau kita berusaha cari jalan, insyaALLAH dapat :)

So, inilah dia baby boy aku ;







Aku dah lama nak sangat beli guitar ni.
Even aku tak reti main langsung, tapi aku puas bila dah dapat beli.
Haha :)
Btw, thanks lah pada siapa yang sering memberi doringan pada aku untuk kumpul duit beli guitar ni. hehe :)

Okay, aku ngaku, aku memang BOROS! haha :)

So, pada Syiqa, Damia, Fika, Aspa and yang lain lain tu, thanks a lot okay? hehe :)



p/s ; Jari aku dah merah-merah, pedih-pedih, sakit-sakit dah main guitar ni. Eena, BE STRONG! ;)
3

Love your melody ;)

Tak sangka! Tak percaya! Unbelievable!

I miss your voice when you said "Assalamualaikum!"



I Love You! Love You!
Faham?
I LOVE YOU lahh! x]

Bye Bye Midyear test!

Okay, tajuk sudah cukup jelas untuk menunjukkan bahawa saya sudah boleh mula BERCUTI!
Yessaaa :)
So, selamat bercuti, peeps! haha :)

Oh yeah dude, doakan agar plan saya AHAD ini menjadi ye? hehe :)
Buhbye x]



p/s ; Prince of Persia, BEST! Berbaloi tengokk! :)
2

announcement


Saya suka dia.
Tak salah, kan? :)


with love,
Syareena :]
3

Kalau dah rezeki, takkan ke mana :]



Awak! Awak! Awak!
Tahniah banyakk banyakk banyakk punya lah banyakkk kerana telah berjaya menjadi juara ye?
Mama saya, kakak saya and saya gembira sangat sangat!
Mama saya yang tak pernah menghabiskan duit untuk AF selepas zaman Encik M tu, tibatiba undi awak kali ni.
Wee Wee Wee!





Lepas ni, awak jaga diri baik baik tauu?
Jaga maruah tau tau?
Jaga tingkah laku tau tau?
Jangan lupa diri tau tau?
Jangan boros boros tau tau?
haha :)




Credits ; sumber gambar dari fanpage Shahir from Singapore di facebook.



P/S ; Be a good boy, okay Ahmad Shahir Zawawi?! :]


Mama kata "ada rezeki dapat jumpa dia!" wee wee :D


6

why study?

The more you study, the more you know..
The more you know, the more you forget..
The more you forget, the less you know..
So, why study?!

The less you study, the less you forget..
The less you forget the more you know..
So why study?!

haha! And now, this is time for you to think what this sentences means. :)
Good luck!


p/s ; This sentences become famous when examination is killing me! =_='

6

saya rindu awak.

Eh! Encik Kashfullah, tibatiba saya rindu awak.
Rindu sangat sangat!
Tibatiba saya teringat oh first time awak dengan saya jumpa.
Kelakar sangatsangat moment tu.
Oh, pasal awak cerita pengalaman awak dekat Mesir!
Best sangatsangatt!
Kenapa eh? ;]
Kenapa saya tibatiba teringat dekat awak eh?
Hmmm,
Moga-moga awak sihat sentiasa. kan kan? ;]
Moga-moga awak gembira sangatsangat sentiasa tautau? ;]




p/s ; He's the only one who makes my heart pounding so hard than Mr F did. :)
4

Omedetou! :)



Tahniah lah untuk awak sebab awak dah berjaya masuk balik dalam AF tu.
Baguskan perasaan ni? ;]

Walaupun tahu AF akan buat gimmick, tapi saya betul betul gembira bila dapat tahu awak 'DISERAP' semula ke dalam Akademi Fantasi tu ye? haha :)


Apa-apa pun, itu rezeki awak. Harap2 tak terkeluar balik tau tau?
ALLAH dah janjikan setiap orang ada rezeki masing-masing.
Ingat eh? Bagus bagus! :)

Saya layan AF hanya apabila awak ada sahaja.
Bila awak tiada, sungguh saya tidak layan walau seminit pun akademi fantasia tu.
sungguh! sungguh! sungguh! tak tipuuu! betull! :)

Semoga berjaya lah awakkk :)
byebye.




P/S ; lepas ni layan tidur pulakkk. ngantuk =_='

Selamat Pengantin Baru! :)

Okay hari ini dengan rasminya saya mengumumkan bahawa saya PONTENG SEKOLAH. ye. mama saya menyokong habis-habisan! hah. *hebatkan mak aku? jealous tak? jealous tak?* :D
kerana hari ini merupakan hari bersejarah bagi abang saudara kesayangan saya iaitu Abang Haryzat. *eceh, kesayangannn~* haha :D

Pada mulanya, saya BERIA-IA hendak ke sekolah. Namun, setelah bergayut selama setengah jam dengan Nur Damia, saya terus menukar fikiran pabila dia membebel ;

"wehh! baik kau ponteng! rugi weh tak tengok orang Nikah! Best! kau pergilah tengok orang nikahh!"

Haha. Itu lah dia kawan saya. Best kan nasihat dia? haha :D

Okay okay, kembali kepada bebelan tentang abang saudara ku! ;D

Hari ni baliau bernikah dengan seorang gadis cantik yang bernama Juwita. *ala-ala model gitewww. kau jealous takkk? haha*

Majlis berjalan dengan lancarrrrr! Masa akad Nikah tu, boleh pulak kan mama saya menangis? katanya tersangatlah menyentuh hati kecilnya. jadi, saya membiarkan mama bermain dengan emosi jiwa raga dia. biarkann. :)

Ini antara gambar-gambar yang sempat lensa camera saya yang bermegapixel 8 ni tangkapp! :)


*Sesi memakai sampin. Longgarr. ye. Abang Ejat sudah semakin kurusss ;)
*turn saya menjadi cemburu pabila dia semakin kurus. ;'(


*ye, itu mama saya! itu abang Ejat. haha :)
Kita touch up sikit ye? SIKIT je! SIKIT jeeee!
haha :D


Sesi berakad Nikah. maaf saya duduk jauh,
jadi hanya ini mampu saya sajikan. :))


*Ayu kan beliau? ye, in real life, cantikk bangett.
=okay, turn saya pulak jealous sekali lagi -_-'=



*okay, sila abaikan wanita di belakang itu! :)


*okay, mereka tersangatlah gila glemerr ye? ;D
errr, yang dibelakang ituu ye rakan-rakan? ;)



*okay sayangg, sila perhatikan baik baik guna mata kasar kau, siapa yang tiadaa?
SIAPA? siapa? SIAPA? siapa? SIAPA? =_='


****Maaf rakan-rakan! Camera saya sangatlah LAPOK. quality sangatlah mengecewakan. kan kan? =_=' maklumlah nak beli Nikon D90 tapi pasti mama akan respon "kau toksah nak menggila eena oittt!"


Okay, hari ini adalah detik AKAD NIKAH. esok pula persandingan belah WANITA. minggu depan persandingan belah LELAKI.
So, pastilah aku tak sabar-sabar nak pergi wedding mereka esok di Dewan Risda dan Minggu depan di Kuala Pilah. Tak sabar. okay? :) Kau faham tak yang aku tak sabar? haha :D
*ye, Damia pasti faham kenapa saya tidak sabar-sabar.! hahah :D*

*tiada motif aku upload gambar minah ni.
Ahaa, Comel kan beliau? nyumm nyumm!
ahaha :)


Okaylah, penat membebel laaa. Nak rehat. Simpan tenaga untuk esok. HAHA!
*ehh, secara tiba-tiba takk?* ahaha :D



Okay semua! Jumpa lagi di masa akan datangg! :)




P/S : tengah fikir, sempat tak tempah dress ni dekat Rizalman Rizal untuk pakai esok?
=D auwwwwww!



Back to Top