3

Your Name will be Publish soon :)

Hello people :)
Hurm, Nampaknya, ada nama Prefect lelaki yang akan di PUBLISH.
But, for now, belum lagii. :)
Tengok la nanti2.
Later, soon, u'll know whose name will be FAMOUS and always ada dalam blog Eena :)

Salam :)
3

Teman Tapi NGAREP ; quite nice doe :)

Do hear this song till end.







p/s : how was it ? heee :)
0

Award again ! yeaahh ! :))

Award drpd Kak Ainaa. Arigatou gozaimasu ! :)

Terma dan syarat untuk penerima award ini :

1. Letakkan logo award ini di blog anda.


2. Anugerahkan award ini kepada 5 Blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra.

3. Pastikan anda menyatakan penghargaan ini melalui backlink dengan blog yang anda anggap paling memberikan inspirasi dan mesra dari blog anda.

4. Informasikan penerima award mengenai award yang mereka terima dengan menyatakan komen di blog mereka.

5. Berbagi cinta dan sayang untuk penghargaan ini kepada pemberi anugerah ini,dengan bermurah hati dan penuh semangat menghadiahkan award ini kepada :


~Syiqa
~Damia
~Butang
~Aspa
~Jime
3

Incident di The Ship, Kg Baru.

Hari ni, tanggal 26.4.2009 merupakan Birthday mama!
Happy birthday mama!
U're the greatest mama i ever have!
Sumpah, Adik sayang mama!
Sampai bila-bila.
Adik tak akan lupa pengorbanan yang mama dah buat untuk adik hidup di bumi ALLAH ini selama 15 tahun ini.
Thank You , Arigatou, Shi she ni , Terima kasihh! hehe :)
Adik sayang mama tau! :)
Ingat tu!
Mama bukan 48 tahun!
Tapi, seorang wanita yang berumur 18 tahun yang berpengalaman 30 tahun :))
I LOVE YOU, MAMA :)


So, untuk celebrate birthday mama ni, Ayah belanja makan kat The Ship, Kg Baru :)
Masa tunggu makanan tu, mama tengah makan jagung.
Time tu la Eena ngan Syiqa bawak keluar present kitaorg.
Iaitu EARINGS brand Kenji.
Tersipu-sipu mama makan sambil senyum senyum manis..
cantik mama masa itu! :)
Sentiasa cantik okay ?
Cuma masa itu seri nya melampaui masa biasa.
HAHA :)
Then, mama cium kami and kami salam mama!
hehe :)

Then, mase makan-makan tu, ade la jumpa lelaki-lelaki disana iaitu waitre yang bekerja disana.
Kita orang makan dekat dengan tempat waitre2 lepak.
Then, ade la ushar2 seorang mamat ni.
Rambut dia pacak-pacak.
Sangat good looking! haha :)
Masa nak balik tu, Eena lambat bangun, cuz nak habiskan air Honey Dew.
Then, ada seorang lelaki ni datang menghampiri buat2 nak kemas meja then tanya Eena.

Ini conversation kami.

That Guy : awak awak!
(Eena pandang and uat muka toye.)

That Guy : Muka awak macam pernah jumpa laaa.

Eena : hah ? yeke ? ouhh. Kat mana ?

That Guy : Nama awak sape ?

Eena : hah ? (dengan muka selamba Eena jawab) BEDAH.
*then Eena blah.


Cika ngan mama dok sebuk tanye kenape kenape kenape ?
Eena cakap laa mamat tu tanya nama.
Cika dok mengelik cakap " apasal kau tak layan? dah la handsome?!"
Padahal orang lain yang tanya! bukan yang rambut pacak! haha :)

Then, Eena tunggu ayah Eena bayar makanan.
Mamat tu bleh bertenggek dekat ngan tiang counter.
Tak puas hati tanya Eena lagi .

That Guy : Awak ! Awak! Awak!

Eena : hah ? apa ?

That Guy : Ada number telefon tak ?

Eena : hah ?

That Guy : Ada number telefon tak?

Eena ; Hah ?

That Guy : Ada number telefon takk??

Eena ; Ouhh. sape? dia(tunjuk kat kakak Eena) ke ni (Tunjuk kat Eena sendiri)?

That Guy : Awak laaa.

Eena : ouhh. (fikir2. pandang kiri kanan. pandang kiri kanan. pandang ayah. carik mama.) 012..

*That Guy tu datang kat Eena and keluarkan handphone.

Eena ; 012364****

That Guy ; Nama awak apa ?

Eena : Eena.

That Guy ; Ila.
* Eena uat bodoh je dia salah dengar. then blah cuz ayah dah sampai kat Eena.
Ayah ley cakap " ouhh. main menyamar-nyamar lak. ilaa laa.. ape laa."

Then, syiqa gelak2 and mama nampak syiqa gelak gelak, mama gelak same.
Then tanya Eena what happened ?
Eena cerita laa.
Haishh!
mama lak yang excited nak tahu apa yang terjadi..
haishh.
Then, dalam kereta tu, Kami bermesej.
haha :)

His name is Imal :)

So, tamat. Dia kate, lepas habis kerja, dia nak call.
So, we'll wait samaada dia call ke tak.
If dia call, Eena akan post new entry ceritakan apa terjadi.
Itu pun kalau dia ingat nak call Eena laaa.
HAHA :)


Here pictures we snap at The Ship Kg Baru :)



Mama holding the present :)




Mama with Ayah :)


Okay guys :)

Thanks for spend your time read my blog :)
Love you ! :)

Assalamualaikum.

p/s : Eena tak tahu la mamat tu mmg na kawan ngan Eena or dia main bet bet ngan mmber dia. what you guys think ?
4

School, Bus and Jusco

Hello people :)
Hari ni Eena pergi sekolah.
Cuz ada Hafazan & Tilawah Al-Quran.
Then, lepas habis tu, Eena with Damia, Aishah, Amalina, Safikah and Rozi gi Jusco.
Eena ajak Ashman !
But he couldn't go.
Sedih je.
Na nangis tahu takk?
Aku harap sangat kau boleh pergi!
Dushh!
Tape laa. Next time la yea, Ashman?
Actually ta de la harap sangat Yassin ngan Kimi pergi.
Tapi if dorang pergi, seronok gak la,kan ? ramai orangg :)

Then, dalam bus, Eena nampak Aishah macam cakap2 ngan sorang lelaki kat bahagian belakang bus.
Eena uat don't know je laa.
Then, tetiba Aishah panggil Eena.
Dia cakap : Eena, itu la HAIKAL. haha :D
Eena pon surprise laa.
Ta sangka dapat jumpa mamat tu.
Yelaa.
Selepas ada beberapa kejadian yang berlaku berkaitan mamat tu.
And itu kali pertama Eena jmpa dia.
Dia pun tak pernah jumpa Eena.
Kenal dalam Myspace.
Mase nak turun tu, Eena tolak2 Aishah supaya turun cepat.
Tapi Aishah punyalah BAIK !
Gi stop and tunggu HAIKAl tu jalan seiringan ngan dia.
Mamat tu plak dah tahu Eena sebelah dia, bley plak tanya Aishah (yang ketika itu Eena belakang Aishah), : Syareena kan ? dia Syareena kan ? berulang-ulang kali.
And Aishah kate "ntahntah! tak tahu! tak tahu"
Tak ke obvious yang Eena ini adalah SYAREENA ? haha :D
Then, sebelum sempat kitaorang blah, Aishah cakap "taknak say HYE ke kat dia ?" then mamat tu GELAK GELAK. i repeat, GELAK GELAK ! haha !
BANGGA sebenarnya Eena dengar benda tu, huhuh :))


Pastu, masa kat JJ, sangatlah penat.
Bayang kan, Eena punya HP tak ada topup and berbekalkan rm5 sahaja. cuz tak rancang awal awal nak pegi JJ. hahah :) (kalau tahu, bleyh pau mama rm30 ke, rm40 ke. haha ;D )
Makan pun berpada pada. taknak beli mahal mahal.
Then, jalan jalan je lebih.
Lepak kat MPH bace buku nama-nama dalam Islam. hehe :D
Then, jalan jalan lagi.
Rasanya dalam 2,3 kali la jugak lalu satu-satu tmpat tu.
Hurgh ! Penat teramat lah sangat.
Rasa macam na tercabut je kaki.
Hurgh ! sabar je laa.
Sabar..
HAHAH :)

Then, naik bas, balik rumah.
Sampai Giant, Jalan kaki balik ke rumah
Lepak-lepak and tengok Hindustan and on9.
Malam tu, lepas mama solat Maghrib, pergi Maju Junction beli beg baru.
Cuz beg yang Eena pakai since form 1 dah rabak.
HAHA :)
Color ta bape menarik, so,kami berangkat ke SOGO lak.
Ade la jugak yang OKAY.
So, Eena amik je laa.
Janji selesa pakai.
Hehe :)
Then, balik rumah, On9 and post this entry smpai laaa ni.
HAHA :)

Don't know what will happen after this, so, Eena stop writing laaa.
hehe :)

Assalamualaikum :)

p/s : beg sekolah Eena macam beg lelaki laaa ;((
0

Makhluk tak reti bersyukur :)

This is really made my temperature goes 199 celcius.

Sangat lahanat.
Ta guna punya manusia.
Tak reti bersyukur.
Sungguh.
Tak tipu.
Insan yang sial yang teramat
TAK SEDAR DIRI !
itu paling penting :)

Nak tahu kenapa Eena mencarut bukan main ni ?

Check this myspace. beware with ur temperature. haha :D


http://www.myspace.com/pasukanantimalingsia


p/s : patut kita yang kutuk dia. kenapa dia yang kutuk kita ? pelik betul laaa.
3

Nothing special.

Hello people.
Nothing special happened today.
Just wanna say this ;

NUR HAKIMI NORDIN,
kau GILA , KEJAM , KURANG ASAM !
tambahan ; KURANG AJAR ! (Damia suruh tambah.)

haha.
u asked me to kutuk-kutuk kau . then, baru kau akan ushar blog aku,kan?
HAHA :D

kidding laa.
Got nothing to tell.
Just crapping.
haha :)

Hurm, kak Ainaa, Happy Birthday, sis !
May ALLAH bless u!
Hope all your wishes will come true!
Jangan lupa untuk sentiasa berinteraksi dengan ALLAH :)


Okay guys, salam! :)

p/s : Eena sayang kawan-kawan baik Eena.
*Syiqa
*Damia
*Aishah
*Noraini
*Safikah
*Danial Syabil (Arebiel)
*Ashman
Sayang korang sangat sangat.
sungguh :)
3

Coming Soon *Thailand thriller movie*

Hari ni, Eena tak ada tuisyen.
Ingatkan nak siapkan folio.
Tapi, balik je rumah, tiba-tiba Syiqa cakap :
"Eena! siap! nak pergi tengok wayang. siap dalam 20 minit!"
Eena yang kelaparan ni pun, terkejut gila beruk.
HAH? 20 minit? dah laa tengah lapar, pastu suh siap cepat. lantak laa.
Eena makan makan and mandi..
YESS! dapat siap dalam masa 20 minit. hehe :D
(weyh! aku mandi siap basuh rambut, OKAY?!!)

Then, Syiqa cakap pergi ngan kak Aina Farhana and Kak Hasmira.
Kak Aina drive.

Syiqa kata nak tengok cerita komedi.
Okay, Fine. Eena felt biase je laa.
Then, dalam kereta, tiba tiba Kak Aina cakap sama ada nak tengok cerita coming soon or jangan tegur.
GOSH !
Siot je kan syiqa?
hahaha :D

Then, kak Aina decide nak tengok coming soon.
Okay, layan je laaa.

Cerita tuh boleh tahan laaa.
Agak siot.
Banyak mengejut ngejut. haha :D
Main muncul muncul ouhh. siol je.
Buat orang terperanjat je.
Mahu Eena menjerit jerit dalam panggung !
Dah la tak ada orang!
3 baris dari belakang je orng amik seat. itu pun tak penuh.
Girl belakang Eena dok mengada ngada ngan bf dia.
she always cried "takutt. takutt takutt"
Huhuh. sabar je laa.

Apa yang penting, HERO cerita tu HANDSOME gila gaban ! siot je.
Last last mati. semua orang akan mati.
i repeat, SEMUA ORANG! not only the main characters, the crew.
huhuh.
Buat orang seram je.
korang tengok la cerita tu.
Sure korang akan fikir macam ni lepas tengok cerita tu :

"Apa akan jadi kat aku lepas ni,huh?"


HAHA. seriously. siot sajee.
Eyh, kenapa Eena cakap macam tuh?
Nak tahu, tengok la sendiri cerita tuh!
Eena sarankan untuk korang tengok cerita tu.
Tengok laa. hehe :D

COMING SOON
. okay? heee :D

Okay guys, take care.
Jumpa next post. haha :D

Salam :)

p/s: ini cerita seram YANG PERTAMA Eena tonton selepas Pontianak harum Sundal Malam 2 dulu. haha!
Yea, I'm not addicted with thriller movies. huhuh. :DD
Ini pun terpaksa tengokk.
0

Prince Charming x))

Eena tak tahu kenapa Eena nak post entry ni.
Padahal tak ada apa-apa pun yang berlaku.
Cuma, bila teringat lirik lagu Love Story, Eena rasa nak sebut banyak banyak banyak word "PRINCE CHARMING" ! haha.
Gila kan?
Entah apa-apa je. :)


But, I'd love this part ;

Marry me Juliet!
You'll never have to be alone,
I love you and that's all i really know,
I talked to your dad, you go pick out your white dress
It's a love story baby just say YES !

:)


p/s ; I don't know. I just love the lyrics :)

Award by two beautiful ladies :)

Kak Long bagi Eena satu award. and maybe Kak Aina pon ada bagi gakk. cuz tgok ada nama Eena. so, secara automatik, Eena pon terPERASAN la kan ? haha. :D

Syarat-syarat menerima award ni:

1. Pastikan jantina anda adalah perempuan.

2. Copy badge sebagai award anda.

3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan.

4. Pass kan award ini kepada girlfriends anda.




7 reasons why i'm proud be a women. WOMEN? haa :D

1) Sebab, perempuan ni istimewa. Senang je cara na masuk syurga. Terpulang pada individu je na amalkan ke tidak. hee :D

2) Selalunya, perempuan ni dimanja oleh ibu dibandingkan ngan anak lelaki. hee :D kankan?

3) Ada adventures. Yelaa. kena jaga diri DENGAN BAIK. cabaran tuu. haha :D

4) Perempuan ni hiasan dunia. Hancur kehidupan seorang lelaki tanpa perempuan. *ibu kan perempuan? hee :D

5) Perempuan ade satu aktiviti yang lelaki ta boleh buat DENGAN NATURAL. *even skunk dah ada teknologi lelaki mengandung! dushh! gilaa kan ?

6) Bila kahwin, HARAM lelaki ambil duit perempuan tanpa kebenaran. Tapi, tak pe bagi perempuan ambil duit suami tanpa kebenaran. kan ? hehe :D

7) Perempuan boleh pakai make-up tanpa orang pandang serong. haha :D siap ada yang nak tolong pakaikan lagi tuu. HAHA :D



Award ni diHADIAHKAN kepada :

1) Mama
2) Kak Long
3)Mak Ngah
4) Kak Yah
5) Damia
6) Aishah
7) Sesiapa sahaja wanita diluar sana yang baca blog Eena dengan IKHLAS and TANPA RASA MARAH :)
0

Tagged by SHAHIDA kot. haha :D

Survey ni actually, Eena found kat page SHAHIDA.
hee :D dia kata ; kalu da baca tapi tak buat survey ni, buntut bisul selama seabad kot. haha ! selambe je. haha :D

Okay, lets begin our journey. HAHA :D


1. Bekas kekasih saya adalah
* Shahrul kot. haha :D

2. Saya sedang mendengar
* Syiqa mengumpat ngan Mak Ngah. HAHA :D

3. Mungkin saya patut :
* Tutup telinga dan mungkin tak tambah dosa Kot. haha :D

4. Saya suka
* makan, online, mengumpat, menjerit, bersembang sampai rahang pipi lenguh! haha :D

5. Sahabat-sahabat baik saya
* Dia, Dia , Dia , Dia , Dia , dan awak! haha :D

6. Saya tak paham
* bila orang yang bodoh berlagak bodoh. haha :D ta faham kan?

7. Saya kehilangan
* kepercayaan syiqa. huwarghh :( ta ley gosip dah pas ni :(

8. Ramai yang berkata
* Saya mulut becok gila gaban, kecoh gila bagan and comel sgt. eceh. (itu eena tambah)

9. Makna name saya
* Fatin : Bijaksana or Bunga , Nur : Cahaya , Syareena : Aziathul kata syareena bermaksud Yang Bersyarah.

10. Cinta itu adalah
* wasteless. ahah :D

11. Di auatu tempat , seseorang sedang
* mengangkut bantal , bantal peluk , dan selimut nya ke daalam bilik *mama la tuh*

12. Saya akan cuba
* Jadi Muslimah sejati :) and KURUSKAN badan ! haha :D

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud:
* Forever la kan ? haha :D

14. Telefon bimbit saya
* Nokia 5300. coming soon Nokia 5800. eceh. HARAPANN :D

15. Bila saya terjaga dari tidur
* tengok muka mak *nenek*

16. Saya paling meluat apabila
*dia berlagak manja dengan boyfie/girl nya padahal belakang macam palat sepalat palatnya. nahh. amik kau. HAHA.

17. Pesta / Parti adalah
* time to enjoy ! haha :D

18. Haiwan paling comel yang saya pernah temui ialah
* awak la tuh. haha :D

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya
* 14-15 kot. haha :D

20. Hari ini
* hari ni hari jumaat. :)

21. Malam ini saya akan
* tidur la ! haha :D

22. Esok pula saya akan
* lepak and kejut mama pegi Alamanda. haha :D

23. Saya betul2 inginkan
* any gajet yang bley membuatkan eena nampak KAYA ! haah :D

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini
* Eena cakap " aku ni comel la weyh! "

25. Pusat membeli-belah atau arked mainan
* Shopping la weyh! arked mainan wat pe ? wastefull! haha :D

26. Makanan barat atau jepun
JEPUN + BARAT = JERAT. haha :D

27. Bilik yang terang atau gelap
* suam suam kuku. kang kena tangkap kering kangg. eheks :D

28. Makanan segera adalah
* McD and KFC ! perghh ! and and Hot&Roll ! hehe :D

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang
* "sampai hati kau cakap aku macma tu!" cakap kat syiqa :D

Gerangan hati untuk tag:
* sape yang dah baca and rajin nak buat.

:)

p/s : masa na buat survey ni, Eena dah ngantok. so, sorry la jawapan tak berapa memuaskan. haha :D
0

Hey BITCH ! I'm NOT SECRETIVE ! so ?

Hey dear named BITCH, (by me only, KOT. HAHA)
I've told you, I'm NOT a SECRETIVE person!
So, If you don't trust me, just go away laa.
No need to insulted me like there is NO QIAMAT la BITCH !
Are you clear?
If you are NOT , then, you are DEAF or STUPID enough to understand this extremely easy thingy!
Hahaha :D


p/s ; dedicated this post for someone who thought that her PERSONAL MATTERS is BIG PROBLEM TO ME ! nahh ! stupid ! no brain haa? haha :D


(entry ini di ILHAM kan SEBELUM Eena fikir " dia tak sengaja kot cakap macam tu?! "
. so, nak puaskan hati, Eena post jugak entry ni! HAHA :D maaf la yea, bro?! HAHA :D)
3

Love Story , nice song :)

Love Story by Swift Taylor.

We were both young when I first saw you
I close my eyes
And the flashback starts
I'm standing there
On a balcony of summer air

See the lights,
See the party the ball gowns
I see you make your way through the crowd
You say hello
Little did I know

That you were romeo you were throwing pebbles
And my daddy said stay away from juliet
And I was crying on the staircase
Begging you please don't go, and I said

Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby just say yes

So I sneak out to the garden to see you
We keep quite cause we're dead if they knew
So close your eyes
Escape this down for a little while
Cause you were romeo I was a scarlet letter
And my daddy said stay away from juliet
But you were everything to me
And I was begging you please don't go and I said

Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince I'll be the princess
It's a love story baby just say yes

Romeo save me, then try to tell me how to feel
This love is difficult, but it's real,
Don't be afraid
We'll Make it out of this mess
It's a love story baby just say yes, oh,

I got tired of waiting
Wondering if you would ever coming around
My faith in you was fading
When I met you on the outskirts to town I said

Romeo save me I've been feeling so alone
I keep waiting for you but you never come
Is this in my head, I don't know what to think
He knelt to the ground and pulled out a ring

And said

Marry me juliet you'll never have to be alone
I love you and that's all I really know
I talk to your dad go pick out a white dress
It's a love story baby just say yes

Oh, oh, oh

Oh, oh, oh, oh

Cause we were both young when I first saw you



p/s ; Eena tak tahu lagu ni wujud. Thanks to Aishah kerana menyanyi lagu ni di sekolah. hehe :D
0

Salah Faham! urgh!

Salah Faham.
I repeat, SALAH FAHAM!

Okay, actually, this thing happened semalam.
Eena stalk comment A at Myspace.
Then, Eena tengok ade Z hantar comment panjang2 and ada mentioned nama Eena.
Of course la Eena curious kan?
The next day, which is today la, eena asked A, what happened?
Then, he told me la apa yang terjadi.
And Eena uat la CORRECTION yang A ni SALAH FAHAM!
Dia ni kan STUBBORN!
So, tak nak dengar apa Eena cakap!
Sampai Eena kena pukul/ketuk/hentak meja baru dia nak dengar.
Itu pun tak ikhlas!
Then, Eena cakap kat A, "okay laa. lets finish this. Apa yang aku nak cakap, Z ta ckap kau mcam tu pun. kau sendiri tahu siapa yang mulakan dulu."
Then, we changed the topic.
Tak nak dah cakap benda benda yang macam ni dah.
Yang lepas, still Dah lepas.
So, make this shut up.

Hurgh!
Then, this evening, Eena ada tuition.
Same class with Z.
She doesn't looks angry with me.
I asked her "Z, is that my fault?"
I can't remember what she answered.
But, secara physical , dia nampak tak marah.
But i knew, dia marah.
Hurgh! :(

Z, and A, please laaa.
I did nothing kan?
Z, actually A salah faham!
And A, please laa ! tak payah la stubborn sangat!
Tolong laaa!

Korang torture aku laaa
Seriously.
:(

Aku rasa bersalah sebab korang tak make this till end!
Tolong la weyy. :(
4

classmate, whats wrong with you,dude?

Hey Guys.
Okay, today, nothing special yang terjadi.
Eena cuma rasa classmate Eena tu macam tak suka Eena.
I mean, maybe after Eena ade uat post pasal diri dia kot.
He read my blog, and he made his own conclusion!
Hey dude, jangan la ketara sangat KEBENCIAN kau tu kat aku!
Wey, relax laa. as i told you, saya da ta suka awak.
Saya dah sedar laa.
I'm not good for you.
And, clear sangat awak suka kawan saya.
NHN, tolong la wey, can we be friend macam dulu?
Without hurting and scratch our heart?
I mean, before i made the confession that i love my classmate (it was before) , kita okay je.
Lepak sama sama.
Gurau melebih lebih.
But after that, urgh.
Awak berubah. Saya juga berubah.
Sebab?
Sebab mungkin awak tak suka dengan saya.
Okay. thats going to be fine to me. I know who I am.
Saya berubah sebab, saya tahu awak tak suka dengan saya.
Tak pe lah.
Nak buat macam mana,kan?

Unfortunately, We can't change what had happened ;(

p/s : Dear Prof. Dumbledore, can i borrow ur time machine? Like Hermione did?
0

Am i that LOSER ?

I have a friend.
His name?
Let be secret.
He used to called me as LOSER.
guys, am i that loser ?
seriously, I'm pissed off.
seriously.

5

Survey Laa :)

Adakah anda suka blogging? Kenapa?
* suka-suka. kenapa ? sebab bila ade orang baca kisah Eena, macam Eena dah bagitahu orang apa yang Eena rasa. hee :D

Blog siapa yang selalu anda skodeng? Nyatakan 5.
* 1) Kak Long
2) Kak Ainaa
3) Damia
4) Aspa
5) STRANGERS :)

anda menginginkan seseorang dalam hidup anda? Yang boleh menemani dan menyayangi anda sepenuh hati? Dan siapa kah orang itu?
* orang yang boleh jadi imam bila eena solat. eceh ! *jodoh eena* :DD

taken or single?
*currently SINGLE laa :) why ? mahu take eena ke ? haa :D joke !

Pernah tak cinta anda tidak dibalas?
* selalu, sentiasa, always, kebiasaan, normal &
dah lali. haha :D

Ciri-ciri idaman gf/bf anda?Nyatakan 5
* kenapa nak 5 ? 1 tak ley ?

Pada umur berapakah anda akan merancang untuk berkahwin?
* bila Eena buat solat istikarah and dah sure itu jodoh Eena. hee :D

Nak berapa anak?
* anak itu rezeki and anugerah dari ALLAH :)

5 orang bertuah yang anda ingin tag :
*nak tag ORANG ORANG YANG BACA SURVEY ni ! heee :D

buat la weyy :D

answered by :
Syareena :)
6

Experience 11 April 2009 ! :)

Semalam Eena ngan Kak Long ngan Kak Ainaa gi Hospital Ampang Puteri and Ampang Point and KLCC :)
Mase tengah tunggu bas dari Ampang Point ke KLCC tu, ade la kejadian yang TIDAK DI INGINI berlaku !
Huwarghh !
Damia, baru aku tahu rasanya bila ade sex maniac kat bustop ! siol je !
That guy na tayang2 his ball. huwargh ! geli.
Eena igt dia cerita pasal apa kee.
Ngah cerita2 tu, dia nak kuarkan ! oh GOSH ! gila laa ! sumpah benci org tuh !
Nasib baik dia ta pergi dekat ngan kitaorg!
Kitaorang ingat nak naik rapid. sekali ade je bas Metro depan mata, terus naik bas metro je. huhu ! :(

Then sampai KLCC, kitaorg jalan jalan laa. mmg tak tahu hala tuju nak ke mana, eena selalu berkunjung ke toilet.
Kak long ngan kak ainaa ke kedai kedai. haha :D
Kak Ainaa belikan her boyfie cincin ! ade curve AINAAKID ! :)
Wahh ! jeles la kak ainaa ! :) eena nak jugakk ! :D
Then, kak long pon beli jugak. she curved SYIQA je laa. na letak SYIQA AL-J macam mengarut lak,kan? ahah ! Eena tak boleh beli pape. no money la syg :) haha :D
Ni la padahnya bershopping ngan orang yang dah dapat gaji ! HAHA :D

Lepas beli beli tu, naik la escalator.
Depan eena seorang gadis oku.
Kaki dia tempang, kedua dua tangan dia kudung.
Eena risau je tengok dia jalan. Eena pun jalan la perlahan lahan belakang dia.
In case if anything happen eyn, eena back up dari belakang laa.
Then nothing happened, eena pon potong la dia, bila eena potong je, tetiba eena dengar GEDEBUKK! kat belakng eena.
Eena pusing laa. what a suprised, that girl jatuh atas escalator! eena pon mmg niat na tlg dia kalu pape jadi, eena naik ke atas, eena tolong dia bangun, syiqa pon tolong..
Fuhh~ naseb bek la dia dapat bangun. eena igt dia sensorunk, rupanya dia ngan sorunk lelaki.. bagus laa.!
ada orang ley jaga dia :) papepon, eena doa kakak tu selamat :)

Then, kitaorang balik laa. kitaorg tunggu bas kat depan klcc tu.
Naik Metro cuz na pegi Ampang Puteri balik :)
Mase ngah tunggu bas tu, PERGH ! mmg berjanggut bas tu na gerak. kunun2 na tggu org lagi laa.
Yang " BESTNYA " bas tu dipenuhi dengan warga asing yang kita semua " SAYANGI " gila gila iaitu WARGA INDONESIA ! goshh !
Eena pon ta sure dah ! eena kat Indonesia or Malaysia. haishh. tu laa ! mudah sgt bagi Permit. hurmm !

then, mase ngah tunggu2 tu, dalam bas eena bersembang ngan akak ainaa

the conversation was :

Eena : tetiba jelouse pulak tengok couple perempuan melayu ngan mat salih!

kak Ainaa : Eena, kebanyakan perempuan melayu yang dengan mat salih ni, bodoh tau. sebab apa ? sebab, diaorang ni kebanyakan nya macam ONE NIGHT STAY je tau utk mat salih tu. dia senang dapat and senang tinggalkan. macam escort je laa !

Eena ; ouh ! macam tu pulak? kalu gitu, eena na carik lelaki yang boleh jadi imam bila eena sembahyang lah. hehe!

Kak Ainaa : hah ! betull betull betull !
(kitaorg gelak gelak)

then sampai Hospital Ampang Puteri, kak Ainaa gave the cincin that she bought for her boyfie then dorunk cakap cakap then kitaorg balik. tunggu taxi hantar kak ainaa balik and hantar kitaorg balik ! yng beshnya tu, pemandu taxi tu jujur ! suka la pakcik tu! *actualy layak panggil atuk. tapi, tape laa. awet muda sket. haa :D

so, moral of the story is ; baca doa banyak banyak bila keluar supaya tiada apa apa yang akan berlaku. insyaALLAH :)

Okaylah ;)
Assalamualaikum :)

Lots Of Love ;
Syareena :)
17

stupid biatch PREFECTS :))

hye semua PENGAWAS PENGAWAS sekolah yang TERPILIH untuk DIMAKI HAMUN oleh saya!
i repeat, TERPILIH ! bukan semua, okay sayang ? bukan semua :)

i just wanna make an announcement!


PERATURAN DIGUBAL UNTUK DILANGGAR,
BUKAN UNTUK DIPATUHI !


okay syg ?
faham tak sayangg ?

memang lah anda tu PENGAWAS !
tapi, tak payah la rasa berkuasa sangat!
ingat aku kuli batak kau ke na dengar arahan kau?
setakat ta masuk barisan, ade aku menyusahkan mak bapak kau ke?

kau jadi pengawas, sebab kau yang MERAYU !
BUKAN SEKOLAH OFFER!
jadi sayang, SEDAR LA DIRI KAU TU SIKITTT !

tak payah harap aku na respect kau kalu kau ta reti na respect aku!
faham BIATCH ?!

kepada yang saya anggap anda kawan saya, anda tak perlu risau!
sebab, ANDA TIDAK TERPILIH!
tahniah!

kepada yang rasa rasa saya BENGKEK, MENYAMPAH dengan anda, TAKZIAH!
sebab, anda TERPILIH!

jadi, apa yang hendak saya perkatakan di sini adalah,
para PENGAWAS, termasuklah anak penyelia ke, anak menteri ke, anak dato' ke, AKU TAK PEDULI!

selagi aku tak puas hati dengan kau, selagi tu aku akan maki kau!
sebab, kau dah sakitkan hati aku..

bila aku mula cakap dengan kau BAIK BAIK,
tak bermaksud, AKU DAH MAAFKAN kau !
faham sayangg?
muahx darlaa :D

hah, kepada seorang " SAHABAT " saya yang BARU JADI PENGAWAS, maaf la awak.
saya rasa awak TAK LAYAK nak sound saya.
kenapa awak sound saya, aishah,noraini, jannah, wani dan pengawas yang lain,ye?
hah? sebab pengawas lain da FED-UP ngan kami ?
nahh!
dah tahu fed-up, getlost la dari hidup kami. ta payah tegur dah.

yea. kami memang kurang ajar dengan anda!
tapi, selagi kami tak tengking cikgu depan depan, jangan mengada ngada na cop kami as
LOSER!
okay?
because, anda yang SEBENAR-BENAR LOSER!
why i said like that?
nahh.
bcuz u guys just JUDGE A BOOK BY IT COVER!
haha!
besh kan?
na na na na na you are loser,bitchSSS :)

maaf ye sayangg ? :)
sebab, diri awak tu BUKAN PERFECT!
okay ?


Dedicated for : PENGAWAS-PENGAWAS yang rasa BERKUASA ke atas saya ! :)

*setakat ini ayat ayat di atas di tujukan buat PENGAWAS PENGAWAS PEREMPUAN yang terpilih sahaja.
tiada lelaki. jika ada pengawas lelaki yang cari pasal dengan saya, JANGAN RISAU!
nama anda akan saya PUBLISH secepat mungkin :)
harap maklum.

ASSALAMUALAIKUM :)



Lots
Of Love :
'Syareena
:)


4

3,4,5 April = KURKEP SKTP

yuuhuuu :)
Assalamualaikum!
hai semua pembaca kesayangan!
haha
macam la ada orang bace blog ni.
hehee

korang, lama kan eena tak post new entry?
hehe.agak busy la sygg :)
okay
today, i'm not going to write LOVE STUFF.
but, my experience jadi fasilitator pada budak budak comel di Sekolah Kebangsaan Taman Permata
for short, SKTP.

the KURKEP started from 3 to 5 April 2009.
antara fasilitator yang ada ialah :

Syareena
Nawa
Afiqah
Azahirah
Nadiah
Shereen
Siti Aishah
Wan Afiqah
Abdul Hafiz
Syed Faiz
Nazirul
Habib
Rozi (membantu)

eena jadi fasi untuk kumpulan 3.
adik adik comel yang eena bantu ialah:
Tasneem
Farhana
Afifah
Izzati
Zahirah
Amshar
Muaz
Izzul
Irfan
Safwan
(lagi sorang,eena ta igt nama dia. cuz dia pendiam laaa. susah na igt. heee. ta senunuh kan eena ni ?)

those kids ni senang gila la handle ! serious!
diaorang baik!
diaorang hormat eena
tu yang best tuh!
hehee:D

sepanjang KURKEP ni dijalankan, ada je yang tak kena berlaku kat eena!


first day, Jumaat, 3 april

eena igt eena bawak beg terlalu besar!
sumpah malu gila nak masuk kawasan sekolah.
but then, bila je masuk kawasan sekolah, perghhh!
eena rasa, beg eena la paling kecik!
HAHA!
:D

then, eena ngan fasililatator yang lain kenal2 la dgn anak anak buah kitaorg :)
kitaorg ada game laa ape laaa :)
heee

then, malam nye, semua fasi perempuan terpaksa mandi time memalam gila !
kol 1 malam okay ?
i repeat, 1 MALAM ! haha :D



Esoknya, Sabtu 4 april

bangun awal! kol 5 pagi. kejutkan semua peserta kurkep.
then, mandi mandi.
nak dijadikan cerita, eena na pakai baju!
sekali, baju tu jatuh! gila basah kuyup!
gila sedih!
igt ta de baju na pakai dah!
even sktp tu depan rumah eena je, tapi, ta na la balik rumah. ape lak nnti..
then, ushar balik dlam beg, ade lagi baju yang boleh dipakai!
sarung je laa walau dalam hati ta rela. HAHA :D

then, ade aktiviti yang boleh dijalankan seperti senam aerobik!
beshh! porco porco ! HAHA :D
pastu minum pagi.
dorunk ade activity mengikut kategori.
fasilitator, melepak arh ! HAHA :D

kitaorg ade uat Explorace :)
fasi la yang handle.
ade clue yang tak betol salah tempat tujuan. haha :D
budak budak tu da pening kepala dah ! serious :)
sebab, sebenarnya, kitaorang salah buat ! HAHA ! :D
kesian gila dekat diaorang ! dah la penat.
pastu takde hadiah. HAHA :D
maaf lah adik adik. maaf banyak banyak. heee :D

petang tu, ade sukaneka!
perghhh!
BESH GILA ARHH!
haha
sayang gila dgn budak budak tuhh!
ahaha
ade sukaneka kat depan, eena dok belakang.
sorunk sorunk datg dekat eena and kitaorg sembang2!
Eena ngan Amshar nyanyi lagu I'm Yours ngan Cuba.
haha! seronok!
adik amshar, suara adik sedap ! akak suka laa :D
hehe:D

pastu, ade main baling baling belon air! tu la saat kemuncak nye ! HAHA!
beshh ! sume basah kuyup ! HAHA :D
pastu, budak budak nak kena mandi!
tapi kan, tandas perempuan, TAK ADA AIR !
HAHA :D
cikgu Hasri ley plak gelak and cakap :

hah! padan la mukaa. korunk mmg busuk pon, tayah mandi dahh.

malam tu, mereka ade ceramah. fasi bincang2 la ape next activity !
then, tibalah saat makan satay.
haha! besh !
eena ta de tempat duduk!
Amshar na bagi tmpat duduk dia.
eena takkan la na amik.
eena suh la dia duduk.
then, eena gi kat Nawa and Afiqah.
Nawa ngan Afiqah dah de kerusi.
tape laa. eena pon mencangkung laa.
pastu, tetiba Amshar bawak satu kerusi untuk eena.
waaah! adikk, akak terharu!

eena : eyhh ! mana dapat ni?
amshar : kat belakang tu!
eena ; ade tak org duduk ??
amshar : takda! saya da tngok dah.
eena : adikk ! terima kasih bebanyak ! yihh ! terharu sgt laaa!
amshar : takpe takpe ! no problem! :)

abesh je activity yang fasi dah aturkan,cegu bagi ucapan sikit2,then, kitaorg tidur ! heee :D

Hari terakhir, Ahad, 5 April.

Semua fasi bangun lambat ! HAHA!
bantai tido smpai kol 5.30!
sure kene kutuk ngan budak budak!
HAHA :D

pagi tu ade kecergasan diri.
kitaorg yg fasi ni join la. saje je. join main main je ! :D
eena focus kan tangkap gambar dorunk! sgt besh ! sukaa ! hee :D
then dorunk ade gotong royong.
fasi minum pagi.
then dorunk ade lagi minum minum. yelaa. pas penat gotong royong :)
eena tangkap gmbar diaorang !
semua muka penat. haha :D
then, siap siap. mandi mandi.tuka baju. pakai baju kurung.
nak ade aktiviti penutup la katekan :)
heee :D
mase nak pakai baju tu, spek eena terjatuh tao. cermin dia terkeluar dari 'parking' dia.
then, cermin tu terjatuh dalam lubang JAMBAN ! gila gaban arhh!
na nangis dah rasa huhu.
then, Azahirah, penuh dengan semangat setia kawan, tolong ambil kan !
TIDAK BERALAS ! :)
saya ulang, TIDAK BERALAS!

aza ; eena !aku ambil risiko ambilkan cermin ni guna tangan aku tao!
eena : kau gila?! tunggu la jap ! aku carik plastic! *plastic mmg takda. na keluar dari toilet, mmg ta dpt arh. ngah berkemban
aza : tape laa. aku ambil. kau pegang touchlight ni! *waktu siang, tpi guna touchlight na bagi ade pantulan.
aza gila berani ambil cermin tu dalam lubang jamban! grrrrr!

gila la kau aza ! aku gila gila ucap TERIMA KASIH dekat kau ! kau mmg the best and berani gilaa!
haha :D
sayanggg kau ! heeee :D
muahx muahx :D

then siap siap.
ade la Guru Besar, Uncle Esa, Ustaz Wan bagi ucapan .
pastu,penyampaian hadiah, sijil.
then acara penutup.
aktiviti dah habis.
makan tengah hari.
mak bapak budak budak tu semua dah menunggu.
then, eena mase dorunk tgh makan, eena tgkap gmbar dorunk lagi ! besh sgt ! hehe :D

Semua pengalaman yang eena dapat dengan budak budak ni, insyalALLAH eena tak akan lupa
:))




gambar anak anak buah eena :)



* This is TASNEEM


*This is Izzul.(baju kuning)


* Ini lah Amshar. seducer ouh dia ni. HAHA :D


* This is Irfan :)


* From left : Izzul , Safwan , Muaz :)

*From left : Zahirah , Farhana , Tasneem , Afifah

*Ini Afifah. muka dia, SEBIJIK shahrul. gosh ! :)

*Ini Izzati. kami menyemak kan ? HAHA :D



Wajah-Wajah KESAYANGAN hamba :)

















p/s : adik adik, akak sayangg sangat adik adik ni semua ! Hope korunk ingat akak lagi ouhh !
seriously, I'm Gonna miss u guys like heaven ! :)

Back to Top