4

3,4,5 April = KURKEP SKTP

yuuhuuu :)
Assalamualaikum!
hai semua pembaca kesayangan!
haha
macam la ada orang bace blog ni.
hehee

korang, lama kan eena tak post new entry?
hehe.agak busy la sygg :)
okay
today, i'm not going to write LOVE STUFF.
but, my experience jadi fasilitator pada budak budak comel di Sekolah Kebangsaan Taman Permata
for short, SKTP.

the KURKEP started from 3 to 5 April 2009.
antara fasilitator yang ada ialah :

Syareena
Nawa
Afiqah
Azahirah
Nadiah
Shereen
Siti Aishah
Wan Afiqah
Abdul Hafiz
Syed Faiz
Nazirul
Habib
Rozi (membantu)

eena jadi fasi untuk kumpulan 3.
adik adik comel yang eena bantu ialah:
Tasneem
Farhana
Afifah
Izzati
Zahirah
Amshar
Muaz
Izzul
Irfan
Safwan
(lagi sorang,eena ta igt nama dia. cuz dia pendiam laaa. susah na igt. heee. ta senunuh kan eena ni ?)

those kids ni senang gila la handle ! serious!
diaorang baik!
diaorang hormat eena
tu yang best tuh!
hehee:D

sepanjang KURKEP ni dijalankan, ada je yang tak kena berlaku kat eena!


first day, Jumaat, 3 april

eena igt eena bawak beg terlalu besar!
sumpah malu gila nak masuk kawasan sekolah.
but then, bila je masuk kawasan sekolah, perghhh!
eena rasa, beg eena la paling kecik!
HAHA!
:D

then, eena ngan fasililatator yang lain kenal2 la dgn anak anak buah kitaorg :)
kitaorg ada game laa ape laaa :)
heee

then, malam nye, semua fasi perempuan terpaksa mandi time memalam gila !
kol 1 malam okay ?
i repeat, 1 MALAM ! haha :D



Esoknya, Sabtu 4 april

bangun awal! kol 5 pagi. kejutkan semua peserta kurkep.
then, mandi mandi.
nak dijadikan cerita, eena na pakai baju!
sekali, baju tu jatuh! gila basah kuyup!
gila sedih!
igt ta de baju na pakai dah!
even sktp tu depan rumah eena je, tapi, ta na la balik rumah. ape lak nnti..
then, ushar balik dlam beg, ade lagi baju yang boleh dipakai!
sarung je laa walau dalam hati ta rela. HAHA :D

then, ade aktiviti yang boleh dijalankan seperti senam aerobik!
beshh! porco porco ! HAHA :D
pastu minum pagi.
dorunk ade activity mengikut kategori.
fasilitator, melepak arh ! HAHA :D

kitaorg ade uat Explorace :)
fasi la yang handle.
ade clue yang tak betol salah tempat tujuan. haha :D
budak budak tu da pening kepala dah ! serious :)
sebab, sebenarnya, kitaorang salah buat ! HAHA ! :D
kesian gila dekat diaorang ! dah la penat.
pastu takde hadiah. HAHA :D
maaf lah adik adik. maaf banyak banyak. heee :D

petang tu, ade sukaneka!
perghhh!
BESH GILA ARHH!
haha
sayang gila dgn budak budak tuhh!
ahaha
ade sukaneka kat depan, eena dok belakang.
sorunk sorunk datg dekat eena and kitaorg sembang2!
Eena ngan Amshar nyanyi lagu I'm Yours ngan Cuba.
haha! seronok!
adik amshar, suara adik sedap ! akak suka laa :D
hehe:D

pastu, ade main baling baling belon air! tu la saat kemuncak nye ! HAHA!
beshh ! sume basah kuyup ! HAHA :D
pastu, budak budak nak kena mandi!
tapi kan, tandas perempuan, TAK ADA AIR !
HAHA :D
cikgu Hasri ley plak gelak and cakap :

hah! padan la mukaa. korunk mmg busuk pon, tayah mandi dahh.

malam tu, mereka ade ceramah. fasi bincang2 la ape next activity !
then, tibalah saat makan satay.
haha! besh !
eena ta de tempat duduk!
Amshar na bagi tmpat duduk dia.
eena takkan la na amik.
eena suh la dia duduk.
then, eena gi kat Nawa and Afiqah.
Nawa ngan Afiqah dah de kerusi.
tape laa. eena pon mencangkung laa.
pastu, tetiba Amshar bawak satu kerusi untuk eena.
waaah! adikk, akak terharu!

eena : eyhh ! mana dapat ni?
amshar : kat belakang tu!
eena ; ade tak org duduk ??
amshar : takda! saya da tngok dah.
eena : adikk ! terima kasih bebanyak ! yihh ! terharu sgt laaa!
amshar : takpe takpe ! no problem! :)

abesh je activity yang fasi dah aturkan,cegu bagi ucapan sikit2,then, kitaorg tidur ! heee :D

Hari terakhir, Ahad, 5 April.

Semua fasi bangun lambat ! HAHA!
bantai tido smpai kol 5.30!
sure kene kutuk ngan budak budak!
HAHA :D

pagi tu ade kecergasan diri.
kitaorg yg fasi ni join la. saje je. join main main je ! :D
eena focus kan tangkap gambar dorunk! sgt besh ! sukaa ! hee :D
then dorunk ade gotong royong.
fasi minum pagi.
then dorunk ade lagi minum minum. yelaa. pas penat gotong royong :)
eena tangkap gmbar diaorang !
semua muka penat. haha :D
then, siap siap. mandi mandi.tuka baju. pakai baju kurung.
nak ade aktiviti penutup la katekan :)
heee :D
mase nak pakai baju tu, spek eena terjatuh tao. cermin dia terkeluar dari 'parking' dia.
then, cermin tu terjatuh dalam lubang JAMBAN ! gila gaban arhh!
na nangis dah rasa huhu.
then, Azahirah, penuh dengan semangat setia kawan, tolong ambil kan !
TIDAK BERALAS ! :)
saya ulang, TIDAK BERALAS!

aza ; eena !aku ambil risiko ambilkan cermin ni guna tangan aku tao!
eena : kau gila?! tunggu la jap ! aku carik plastic! *plastic mmg takda. na keluar dari toilet, mmg ta dpt arh. ngah berkemban
aza : tape laa. aku ambil. kau pegang touchlight ni! *waktu siang, tpi guna touchlight na bagi ade pantulan.
aza gila berani ambil cermin tu dalam lubang jamban! grrrrr!

gila la kau aza ! aku gila gila ucap TERIMA KASIH dekat kau ! kau mmg the best and berani gilaa!
haha :D
sayanggg kau ! heeee :D
muahx muahx :D

then siap siap.
ade la Guru Besar, Uncle Esa, Ustaz Wan bagi ucapan .
pastu,penyampaian hadiah, sijil.
then acara penutup.
aktiviti dah habis.
makan tengah hari.
mak bapak budak budak tu semua dah menunggu.
then, eena mase dorunk tgh makan, eena tgkap gmbar dorunk lagi ! besh sgt ! hehe :D

Semua pengalaman yang eena dapat dengan budak budak ni, insyalALLAH eena tak akan lupa
:))




gambar anak anak buah eena :)



* This is TASNEEM


*This is Izzul.(baju kuning)


* Ini lah Amshar. seducer ouh dia ni. HAHA :D


* This is Irfan :)


* From left : Izzul , Safwan , Muaz :)

*From left : Zahirah , Farhana , Tasneem , Afifah

*Ini Afifah. muka dia, SEBIJIK shahrul. gosh ! :)

*Ini Izzati. kami menyemak kan ? HAHA :D



Wajah-Wajah KESAYANGAN hamba :)

















p/s : adik adik, akak sayangg sangat adik adik ni semua ! Hope korunk ingat akak lagi ouhh !
seriously, I'm Gonna miss u guys like heaven ! :)

4 comments:

Puteri Sepi said...

weyh..

nape takde credit kat gmbr2 ko tu?

nnt org amek,padan muka!

wakakakakakakaka

damia said...

gamba rozi xde ?

syareena said...

wat pa na letak gambar rozi ? no use la darlaa ! haha :D

Aspio said...

sibuk je damia nk gamba rozi.
hahaha eh..bdk skolah rendah tu same tggi ng aspa. x aci camni

Back to Top