5

Hidup :)

Heyya.
Woah..
Rajin sungguh saya mahu menulis kan?
Hahah :)

Okay, post kali ini merangkumi kejadian yang berlaku dalam masa 2 hari!

Hari sabtu balik kampung hantar kakak kesayangan bucuk2 and sayang2 tu balik UiTM,Lendu.
Petang tu balik kolej dia.
Hantar baju , seluar, kasut, makanan semua-semua lah yang menyebabkan 2-3 bag eena kena angkut naik tingkat 2.
woahh.
tinggi tu.
Mahunya dapat buang 2 kg.
Hahah :))

MALANGnya, Bilik dia terkunci.
waaaah.
Suka-suka hati ni.!
hahaha!Kidding.
Okay, then mama cuba bukak guna kad.
Konon2 ada pengalaman la kan na try umpil pintu guna kad.
Padahal selama ni ketuk je guna kayu panjang tu.
Wahahah.
Upss.
Rakan-rakan, KANTOI lak.
Hahah :)

Okay, pastu mama turun bawah and terserempak dengan dua orang siswa and seorang siswi.
Heee.
Mama suruh dorang tolong bukak pintu.
Waaah.
Pengumuman, mereka KACAK gila babihhh.
Sumpah rakan-rakan, MEREKA KACAK!
Hahah.
guys, biar saya mengingat kan anda balik,
Siswa TIDAK DIBENARKAN masuk ke kawasan kolej siswi.
Tapi disebabkan tiada orang and mama ada, mereka naik juga.
Waaaah!
Mereka bangga ni sebab dapat umpil pintu tetapi ada juga kesan mendalam yang mereka tinggalkan iaitu ;
Tombol pintu ROSAK!
Tombol tu manje2 tak nak keluar dah dari "tempat persembunyian". ( kalau tak paham, buat2 faham je ye, rakan2? )
Then, masa mereka nak blah dah tu, woahh.
Mereka buat kerja nakal, tangkap gambar bilik yang menunjukkan bukti yang mereka berjaya melanggar peraturan kolej yang siswa tidak dibenarkan masuk ke kawasan kolej siswi.
Wahahahhaha
Terbahak-bahak juga saya disitu tanpa control cun bantai gelak ye?!
Hahah :)
Kemudian balik and esok baru hantar kaklong.

Okay, hal itu, settle.

Malamnya, ikut ayah pergi rumah kawan dia di melaka.
ayah keluar ngan uncle and eena bersama kaklong and mama tinggal dirumah mereka.
WOahh!
Cantik gila la rumah kawan ayah tu.
Sumpah cantik gila laaa!
Sangat2 terpegun.
Rakan-rakan, ayat yang mesti ada ;
Anak sulung uncle tu. KACAK!
Comel ajaa..
Arghh!
Yang seronok tu,. ayah balik lambat. pukul 2 PAGI!
Eena da tertidur2 dah kat rumah uncle tu.
wahahaha.
Malunyaa.
Maaf yea abang-abang sekalian, saya tidak control cantik depan abang-abang sekalian.
Wahahahahaahaha :)

*Blushingg! Blushingg!

Esok petang, hantar kak long pergi Universiti dia.
Dah lepas mama kemas2 tu, kami pon berangkat pulang.
Seperti biasa, kaklong menitiskan airmata!
Wahaha.
Itu kebiasaan.
Maklumlaaa.
Tak pernah berenggang dengan adiknya!
HAHAHAHA!!

Masa otw nak keluar area Uni tu,
ada lah ternampak seorang jejaka yang COMEL loteyy!
Perghh!
Sumpah!
Sangat comel ye rakan-rakan?!
Kasihan dia kena angkat bag baju banyak2 pastu naik bukit.
Hahaha :)
Haishh.
Kasihann.
Ouhh!
Tak habis2 pasal mamat comel an?
Alaaa.
Kita sebagai insan biasa, kita kena hayati and hargai ciptaan ALLAH!
Haha!
Betul takk?

=))


Okaylah rakan-rakan.
Cukuplah coretan kali ini.
Ini pon dah melampau dah ni.
Nampak sangat kemiangan diri ku!
Wahaha!
Itu perkara biasa ye?
Hahaha!
Ouh yeaa.
Lupa nak cakap,
Masa otw balik KL,
Jammed gila gila la weyyy!
Bertolak dari Tol Simpang Ampat dari pukul 7.30 Petang,
Sampai rumah pukul 10.30 malam!
Gila kan jammed nya?
Macam pergi Kelantan jea.
Hahah!
Ouh, Ibu and Ayah Eena orang Melaka ya?
Haha :)
SO, saja saja je anggarkan berapa lama ke Kelantan.
Byahaha :)

Okaylah semua,
Terima kasih kerana sudi membaca!
Hahaha!
Tata !
Assalamualaikum! :))

Daaaa~ :)

5 comments:

Aspio said...

sume org kacak eena weih! HAHAHA

damia said...

gilo .
best hidup kau jumpe mamat handsome .

bangla handsome tada ?

'syareena said...

ASPA : haha ! memang semua orang kacak. but kcuali aspa laa. wahaha. jahat an ayat? :D


DAMIA : hehehe. itu la aku ckap, hari tu aku jumpa banyak jejaka handsome. serious wey.
Hahah :)
Bangla? sabar la dlu damia, kasi line dekat jejaka melayu dlu la sayangg. haha ;)

Puteri Sepi said...

terima kasih adikku

anda perlu bayangkan kebahagiaan kakak anda bila dikelilingi oleh lelaki yg handsome2 belaka

wakakakaka

bebudak cni mmg ramai yg handsome2

tapi yg JANTAYU pun ada jugak

muahahahaha

oh bahagianya dapat on9! =D

p/s: curi2 on9 kat libraby takpe.. curi2 on9 dalam kelas AIS pun lagi la takpe! muahaha

'syareena said...

Asyiqah, sila ingat tujuan anda di sana! ye?
Faham?
Gila loe!
Haha :)
Aku jeles tahap babun ini. argh tape. ade rezeki aku jugaa ;)

Back to Top