7

tidak kena dan kena/ ;)

hari ini serba tidak kena. ye, serba tidak kena. kenapa saya berkata sedemikian?
Oh, kerana hari ini saya stayback di sekolah. Ada latihan sukan yang gempaq tu lah kan kan kan? =_='
then, saya bersama Damia rancang last minute nak pergi Wangsa Walk Mall sebentar.
Hendak membeli sedikit barang di Popular Bookstore.
Kemudian, kami balik ke sekolah.
Sebaik sahaja tiba di kawasan sekolah, tiba-tiba terdengar suara seorang wanita memanggil saya.
Oh, rupa-rupanya ibu kesayangan!
Mama datang ke sekolah kerana beliau menyangka anak daranya ini tidak punya wang saku yang mencukupi memandangkan anak daranya ini stayback disekolah.
Oh mama! adik sangat hargai pengorbanan dan kerisauan mama!
Cuma, adik sedikit terkilan kerana tidak memberitahu mama bahawa adik ke wangsa walk sebentar!
Serious adik nak call mama! Cuma adik berfikir ; "kejap je pegi.. takpe kot tak call?" lagipun, kami kesuntukan masa dan kami sangat berkejar ke mari untuk menahan teksi.
fuh fuh fuh! penat cek kak!
mama,mama,mama! Serious adik cakap, ini kali pertama adik pergi mana-mana dengan kawan tak beritahu mama dahulu. adesss. maaf eh,mama? (^3^)
Itulaahhh kuasa ALLAH. tiada siapa yang sangka kan? heee! :)

Oh, kepada Siti Aishah, terima kasih banyak-banyak kerana sudi membantu mama saya mencari saya di SATU KAWASAN SEKOLAH! fuuhh! pasti awak penat. haha. maaf laaa yea suda menyusahkan awak :)

kemudian kemudian, petang nya ketika hendak pulang ke rumah, Damia dan saya menunggu bas di hadapan sekolah. alamak awak! bas lama gila datang wehh
penat makcik tunggu bas tau?
awak tahu berapa lama? 1 jam! almost 1 jam! :)
lama kan?
mahunya panas buntut kau duduk lama-lama. haish. takpe. pengajaran. :)

Kemudian,kemudian lagi, ketika tunggu bas kan kan kan, haha. saya boleh pulak kan jelir lidah kat seseorang kerana beliau bersama seseorang lalu dihadapan saya dan Damia. haha. mampus. segan aku sorang-sorang kat situ. jatuh maruah aku sikit. sikit je laaah. =_='

selepas itu, aku ke Bank ditempat mama bekerja. Aku menanti mama penuh sabaar. eceh. then then kan, sambil tunggu2 tu, saya CUBA menyelesaikan homework. oh, macam awak tidak tahu saya ni rajin. kan kan? =) okay, back to my lovely story. sedang saya buat homework, saya terdengar mama berbicara dengan rakan officenya yang berbunyi ;


Seseorang ; Anuar mana?

Mama ; anuar solat kot. takpe laa. biar dia solat lama-lama biar dia doa dapat jodoh baik baik.

*Mr Anuar pulang ke tempat kerja nya semula..*


Auntie Naz ; eh, mak kata nak dia jadi menantu mak. (colleagues mama panggil mama dengan panggilan MAK.)

Mama ; (gelak sikit) Dia tak ndak derh dengan anak saya..

Apabila saya yang ketika itu sedang buat kerja sekolah di hadapan Mr Anuar, terdengar perbualan itu yang dia mungkin dengar juga, lalu saya segera beralih tempat. haha. memang la bukan aku je anak mama. tapi segan jugak lah weh. adoyaii. tak faham faham ke? blushing tau aku sorang-sorang kat situ. haha :D saya tahu. saya tahu. kak long pon suka dia. haha :) kan kak long,kan? bila fikir2 balik kan, kecoh gila aku nak perasan sorang sorang kat situ. haha :D pasti dia berfikir ; "apahal laaa budak ni. tak padan diri tu masih bawah umur.siapalah nak kat dia. haish." hahah kan kan abang anuar kan? ;)




ahhh kemudian saya dan mama pun pulang ke rumah dan saya makan banyakbanyak kerana lapar sangatt. heee. kemudian, mandi mandi kasi wangi macam jessica alba tu dan buat homework lagi. haha :) then online sebentar kerana nak membebel kat sini. nahhh ni lah hasil bebelan saya. haha =))


Okay laahh nak senyap laaa. buhbye. salam :)



p/s ; sedap pulak choki-choki yang yassin bagi tu. cantik jam yang bella tinggalkan utk kitaorang budak budak comel 4BS1 :)

7 comments:

MySuaraHati said...

hahaha..
xpa2, cinta itu x mengenal usia..
btol x mr. anuar?
hehe..

MySuaraHati said...

haha..
xpa2, cinta itu x mengenal usia..
btol x mr. anuar?
hehe.

FNSyareena said...

huish! usianya tua lebih 10tahun dripda I. haha :D

Puteri Sepi said...

Oiiiii!!!!!!!!!!!!

jgn gatal nak ngorat dia!

langkah mayat gue dulu!

benci!!!!!

grrrrrrrrrrr

FNSyareena said...

siapa yang hendak mengorat dia? aku sudah fall in love dengan ustaz sekolah aku. weee :)

damia said...

hahahhaha..mcm2.
baik bg aku jee..ngee

FNSyareena said...

kau nak damia? kau nak? HAHAHAH! jangan harap lah wehh. =_='

Back to Top