6

Kita semua pemenang. Tiada pengalah.

#AMARAN! ARTIKEL DIBAWAH INI MENGGUNAKAN BAHASA BAKU YANG SANGAT SKEMA! SILA FAHAM!! ;)





PERTANDINGAN BAHAS BAHASA MELAYU.



*Peringkat Suku Akhir
Usul : Media Membentuk Jati Diri Remaja
SMK Seri Keramat vs. SMK Hulu Kelang

SMK Seri Keramat : Kerajaan.
SMK Hulu Kelang : Pembangkang.

Keputusan : Usul DITERIMA.

.....

*Peringkat Separuh Akhir
Usul : Sektor Pelancongan Penjana Utama Pertumbuhan Ekonomi Negara
SMK Seri Keramat vs. SMK Darul Ehsan

SMK Seri Keramat : Pembangkang
SMK Darul Ehsan : Kerajaan.

Keputusan : Usul DITOLAK.


.....



*Peringkat Akhir
Usul : Malaysia Mampu Menjadi Pusat Pendidikan Dunia
SMK Seri Keramat vs. Sekolah Agama Menengah Rawang (SAMER)

SMK Seri Keramat : Kerajaan
SAMER : Pembangkang.

Keputusan : Usul ditolak.

Walaupun hanya berjaya menggondol NAIB JOHAN Bahas Bahasa Melayu Peringkat Daerah, kitaorang tetap bersyukur dan gembira gilaa gilaaa!



Kerana objektif adanya pertandingan seperti ini adalah untuk memberikan peluang kepada semua pelajar yang menyertai pertandingan ini keberanian untuk bercakap di hadapan orang ramai.

Nampaknya SMK SERI KERAMAT dah berjaya menjayakan objektif itu. Sebab KESEMUA PESERTA yang mewakili SMK Seri Keramat, mendapat peluang untuk bercakap di hadapan orang ramai.

Weh brader, kitaorang bukan terlalu mengejar kemenangan laah. Kitaorang cuma nak berusaha menaikkan nama sekolah. Appreciate lah sikit derr. Haha :)

Apa-apa pun, KITA SEMUA ADALAH PEMENANG. TIADA PENGALAH! :)



*P/S : Tuan Speaker yang bernama MUHD AFIQ (SAMER), perghh! Anda sangat hot okay! Tidak keruan saya dibuatnyaa! Hahah :)



6 comments:

Puteri Sepi said...

jap. gmbr last tu mcm gmbr bebudak AF lps "graduate" laaaa.. hahahahaha :P

Zuk0 said...

em , hi! salam perkenalan. haha , skema sngt ke?
anda mesti tk kenal sy xpi sy tertarik dgn blog anda sebab sebenarnya sy amatlah-sangat perlukan contoh teks bahas Usul : Sektor Pelancongan Penjana Utama Pertumbuhan Ekonomi Negara utk minggu akademik kat sekolah.
jadi , boleh tolong tk?
=_='

FNSyareena said...

hello Encik Zuko. *maaf, tak tahu nama sebenarnya encik.* :D

Urm pasal teks bahas usul berkenaan ekonomi tu, actually saya hanya ada teks untuk ketua pembangkang sahaja. sebab kitaorang bahagi2 kan kerjaa. saya kena buat ketua pembangkang. so, the rest hujah, saya tak adaa. :)

Tapi kalau nak bahan usul, boleh lah saya bagi apa yang adaaa :) Btw, awak sekolah mana nii? :)

Zuk0 said...

hee , ^^
sy SMK Seri Gombak , rasanya awk mesti tk familiar sngt dgn sekolah ni. hehe ;)
Er , teks untuk ketua pembangkang gn bahan usul pon sebenarnya sangat membantu.
To be honest , sy memang tkde pengalaman lansung nak buat apa2 yg berkaitan dengan perbahasan.
Jd , boleh tk tolong emailkan semua bahan yang awk ada? Terima kasih sngat2 sebab nak bantu sy!
Btw , saya Cik Zuk0 la. hihi :)

FNSyareena said...

Oh, Cik! haha. maaf! :) Sri Gombak? oh, kawan saya dulu dari situ, Now pndh skolah saya. Btw, email awak apaa? :)

Azham Dion said...

Wow saye pun join bahas jugee .

Mmg BEST .
;)

Back to Top