6

Adakah Aku Benar2 MENYESAL ?

hye semua ! dah sebulan dah sekolah buka. :)
banyak juga la cerita-cerita menarik yang aku nak kongsi dengan semua orang :)
ermm.

Kawan aku cakap, kita kena cari sesuatu yang boleh membuatkan kita GHAIRAH nak pergi sekolah tau!
Dia dah dapat la.. her DIBOO :)
then, aku tak mau la dikatakan KUNO !
aku pon carik la one guy konon2 utk dijadikan penaik semangat untuk ke sekolah!


tiba la pada suatu hari ni, ade Mesyuarat Tenpin Boling.
Aku tiba tiba saja TERushar sorunk mamat ni!
tersangat lah KAWAII! dengan muka dia yang putih melepak!
dengan "polkadotpolkadot" colour pink kat pipi dia tuh!
pergh gila comel laaa!
aku ushar je dia dari first time aku nampak dia sampailah settle meeting tu.
*gila meroyan,kann?*


sejak dari itu, aku jadikan mamat tu as my PENAIK SEMANGAT lah untuk ke sekolah.
then , sebagai seorang remaja yang mempunyai rakan rakan and kawan kawan yang baik , aku pon tunjuk la dekat member member aku yang aku pon dah ade la "BABYBOO" !
Haha !*silly*
but , aku ta panggil itu mamat BABYBOO laa ! cuz aku panggil die as BOBOY !
haha ! ye arh !
mmber baik aku dia panggil girl die minat GEGURL !
aku lak panggil la boboy ! haha ! okey lah !
ade sorunk member baik aku ni.
Aku kenalkan as Nona je la :) die ni memang lawa tahap karma la gak.
sweet saje muka dia even ta cerah sangat.
kurus , lawa, baik and agak SIOT bila kegilaan die melanda ! haha ! :D

satu hari, aku tunjukkan la kat Nona ni Boboy aku.
aku tunjuk dari jauh la.
gila na tunjuk dekat2 mati mati kena bahan nanti. heee !
pastuh, aku perasan , mase aku tunjukkan kat Nona mana satu Boboy, aku perasan, Boboy PANDANG Nona !
adoyaii ! serious sedih.
aku tak sakit hati. cuma sedih. yelaa.
terlalu banyak perbezaan fizikal antara aku dan Nona.
tapi, yang aku pasti, Nona takkan terima Boboy andai Boboy cube merapati Nona.
sebab, Nona ni bukan jenis TIKAM BELAKANG member :)

Well , activity wajib aku mase dekat kantin, ape lagi,kan ?
ushar Boboy la !
kebetulan mase aku turun tangga ke kantin, Boboy betol2 depan aku bila aku na pergi ke tempat beli air ! aduhh !
gila cair laa, beb.
baru je sebut pasal Boboy dengan Nona !
tuptup depan mata die muncul ! grrr !
bergetar gak la hati ni. then, aku pandang la Boboy.
dengan TAK SEMENA MENAnya, Boboy ushar minah sebelah aku iaitu, NONA !
aduhh ! gila terkilan wey !
aku yang beria ia ushar die, orang lain dpt perhatian.
sedih gila la aku rasa.
tapi, aku tak salahkan Nona ! yela, sesetengah org akan menyalahkan mmber dia.
but aku ta salahkan Nona.
sebab, bukan Nona suka pon Boboy uh.
aku yang suka dia. huhuh !
mase ngah makan, member aku, Aishah , dtg kat meja aku lepak.
aku citer arh kat die Boboy ushar Nona.
Tiba tiba Aishah nyanyi lagu MENYESAL by Ressa Herlambang ! aduhh !
memang tepat lagu tu.
cuma beza, Boboy dengan aku belum couple lagi and, member aku tu tak rebut Boboy. :(

nak tahu lirik die macam mana ? ni hah ;-

Semula Ku Tak Yakin
Kau Lakukan Ini Padaku

Meski Dihati Merasa

Kau Berubah Saat Kau Mengenal Dia

Bila Cinta Tak Lagi Untukku

Bila Hati Tak Lagi Padaku

Mengapa Harus Dia Yang Merebut Dirimu


Bila Aku Tak Baik Untukmu

Dan Bila Dia Bahagia Dirimu
Aku Kan Pergi Meski Hati Tak Akan Rela


Terkadang Ku Menyesal

Mengapa Ku Kenalkan Dia Padamu


Nak tahu tak kenapa aku tujukan lagu ni untuk kisah aku ni?

Sebab , aku rase la kan, kalau aku tak tunjukkan kat Nona yang aku suka Boboy tu,
aku rase Nona takkan pandang Boboy and time Nona pandang Boboy tu,
aku sepasti pastinya yang Boboy perasan Nona suka dia :(
HAHAHA
! *DEVIL LAUGH*
but, bila aku pandang dia, ta de lak die fikir aku suka dia ?
huwarghh ! sedih nye ! :(
aku nak buat apa ni ?! sedih nya ! :(

Korunk, yang bace blog aku yang ni, patut kah aku menyesal atas tindakan aku yang kira "MEMPERKENALKAN Nona pada Boboy" itu? :(





6 comments:

Syzlna said...

well i dont think tht you should be regret. kau just jeolous jer tuh.

Puteri Sepi said...

darling, Allah tak bagi apa yg kita nak sbb Allah nak beri sesuatu yg lebih baik untuk kita!

so, maybe tak dapat boboy tu, kau akn dapat sesorg yg bebetul sygkan kau; bkn kau yg bebetul sygkan dia.

faham x?

pegang prinsip ni: find someone who loves you,not someone that you love.

eJump said...

yeahh stuju kate2 Cik pari2 kat atas nie...

maybe tht wht should it be?...

maybe u deserve get a better man in
the future?..

or..

maybe it just maybe?..


heyh chill out gurl... ^^

syareena said...

Ciqa ; yeah. aku tahu tu. tapi eyn, aku sedih laa. bayangkan la if Zali ushar je Aina , ape kau rase? thats what i felt ! :( btw, yeah. aku slalu igt ape yang kau cakap tu ! ALWAYS ! :) thnx my sista ! :D


eJump ; huhuhuh ! thnx yeah ? :D:D

damia said...

i agree with syazlina !

jelouse je tuh yunk .

Aspio said...

jealous la damia. salah eja. :p

Back to Top