2

kisah aku dan dia ! ;)

hye ! sebenarnye , kisah nie dah lame berlalu ! dah lama sangat ! kalu nak diungkitkan , mmg dah basi ! kalu tanyer member2 akuh pon , dorunk pon ntah igt lagi ke tak. urmm ! cerita nie bermula dari tahun lepas ! mase akuh form 1 ( 2007 ) !

mase tuh , dalam surau untuk solat zuhur/asar(akuh tak igt ! but mmg dalam surau for solat.) then , mmber akuh, chah ade tegur ! dia cakap "weyh ! apsal dak tuh asyik ushar geng kiter?" haha ! then , akuh yang ta de kene mengana pon gi ushar budak lelaki yang mmber akuh maksudkan tuh . muka dia tak pernah nmpk pon sebelum sebelum ney ! then , akuh ushar je ! entah kenapa , tetibe akuh mcam ade feeling kat dak laki tuh ! akuh senyp je dolu ngan mmber akuh tuh ! die tak tao ! then , sehari dua lepas ari tuh , akuh ckap kat mmber akuh chah tuh , yang akuh suke dekat mamat tuh . mula mula aku suka main main je ! tapi , disebabkan 'main main' akuh tuh , akuh terus jatuh sayang dekat mamat tuh ! biarlah akuh kenalkan mamat tuh sebagai
kei sahaja ! tak perlu nama betul die ! ;) then , akuh ade suh sorunk mmber akuh name die iza kirim salam kan dekat kei ! then , sejak dari tu , setiap kali akuh jumpe iza , akuh suruh kirim salam kan dekat kei . urmm ! kei tertanyer tanyer jugak la sape ! then , iza ckap la akuh and iza cerita , dia mcam malu laa ! yelaa ! akuh yang tak cantik ney suke die ! hurgh ! die mcam ade kutuk kutuk akuh laa dekat iza ! but , whatever laa ! okeh ! pas tuh , sjak tuh die tahu akuh suke die ! and , die start BAJET MACHO depan akuh and kawan kawan akuh..



satu hari tuh , akuh dpt numb fone die . akuh try call ! bile akuh call , die angkat ! then , die bg sumone ckap (perempuan) akuh tanyer la "hello ! boley cakap dgn 'kei' ?" then perempuan tuh kate " 'kei' ? tak de orang name tuh ! nie natasya !" akuh tao ituh numb kei ! then akuh say sorry and letak ! akuh sedeyh sgt ! akuh kenal suara kei ! sumpah akuh kenal ! then , esok nye akuh cerita kat kwan kwan akuh ! dorunk mrah la jugak kat kei tuh and nasihat kan kat akuh supaya LUPEKAN kei ! jgn suka lelaki mcam tuh lagik ! okeh ! akuh CUBA ! tapi tak berjaya ! pastuh , akuh biarkan je perasaan akuh nie pada kei sampai la masuk tahun 2008.

NIE KES MASE 2008 !

urmm ! tahun 2008 ney mmg the best nyer tahun laaa ! akuh hampir dapat ape yang akuh inginkan selama nie ! but , yeah ! as i told u, HAMPIR dapat..

urmm ! ney kisah akuh and kei lagik..
mcam akuh cakap , akuh still sayangkan kei hmpir setahun ! or , mmg lebeyh setahun ! urmm ! nak di jadikan cerita , ade latihan sukan ! akuh same hari dgn kei ! but , akuh balik umah ! die stay back ! then , tgh hari tuh , akuh gy skola ttbe mmber akuh sume yang ramai giler giler tuh pndang akuh and ckap "panjang umur ! eena ! kiteorang ade cerita baik untuk kao ! GOOD NEWS for you !" akuh pon yang baru je dtg tuh pelik arh ! then jawab "ta de berita baek slaen akuh dpt kawen ngan KEI !" hahah ! then , mmber akuh cakap , "MUNGKIN boleh!" akuh gelak jea ! then, diornk cerita sumthng dekat akuh yang mampu buat akuh menangis disebabkan SEORANG LELAKI ! bukan menanges sedeh ! tetapi menanges kerana gembira !
tak perlu lah akuh nyatakan ape yang diceritakan ituh. urmm ! then , sejak hari ituh , akuh happy sgt ! sgt sgt happy ! lepastuh , pade 4.3.2008 , my birthday ! ;) akuh ngah rehat kat kantin ! then , mase nak blah tuh ! ttbe member KEI pangil akuh ! akuh stop arh ! pastuh mmber die ckap sumthng kat die then die pndang akuh and pusing belakang(membelakangkan akuh) then cakap "bukak laaa !" akuh yg dungu ney ley tanyer "bukak ape?" die reply "bukak la beg ney ! bahagian depan!" akuh pon dgn penuh berdebar debar , bukak la bag tuh ! akuh igt ade bende2 die nak kenekan akuh ! da cuaak daaah ! sekali akuh bukak , ade TEDDY BEAR ! cute sgt sgt sgt ! sgt sgt sgt cute ! akuh sayang sangat teddy bear tuh ! :)) akuh nama kan TEDDY tuh ; Kurosaki Ichigo . urmm ! sejak hari tuh , akuh cakap, SUMPAH berdebar debar bile terserempak dgn die ! then , akuh pndek kan cerita , die ade la bagi akuh harapan ! But then , die hancurkan harapan akuh tuh ! nak tao sebab ape ?

1) mase die ade mntk cple tuh , akuh tao , die BELUM clash ngan awek die ! and since situ , akuh tao die playboy! and , akuh tak terima pon ! sebab akuh tao akuh tak layak ntok die !
2) die cakap die single ! but actually , die dah ade awek !
3) Dia buat baik dgn akuh , tapi mybe akuh salah fahamkan kebaikan die ! and , akuh terluka lagi..
4) die pernah mntak couple dkat KAWAN BAIK akuh sendiri ! kalu korunk kene , sakit hati tak ? sakit kan ? and thanks Jannah ! sebab , kao tak terima mamat keparat mcam die tuh ! :))
5 ) Die guna gunakan akuh jea ! siaaaal kan ? hurgh ! then , since die kenekan akuh tuh , sumpah akuh cakap , AKUH DAH TAWAR HATI DEKAT DIA !

hurmmm ! mungkin kehendak ALLAH nak akuh lupekan mamat tuh , DIA hadirkan akuh seorang lelaki yang akuh tak kenal , tapi ntah knpe akuh jatuh sayang dekat lelaki tuh ! akuh sendiri tak tahu knpe sng sgt ! urmm ! then , akuh sms and calling2 la ngan lelaki yg baru hadir tuh ! and akuh ta tao kenape , sejak akuh kenal lelaki tuh , akuh dah mula lupekan KEI.. urmm ! its oke laaa ! bagus jugak . akuh dah tak terluka lagi.. ;)

ape yang akuh nak cakap sangat dekat KEI ;

Hey ! aku nak cakap , aku mintak maaf kalu akuh ade buat kao sakit hati , malu , marah ! akuh cume nak cakap , yea ! mmg akuh sayangkan kao ! tapi , ituh dulu ! sebelum akuh kenal pasti ape sebenarnye perasaan akuh pada kao . and akuh na cakap , kao jangan risau . akuh ta kan kacau hidup kao lagi ! and kao boley hidup dengan tenang tanpa gangguan kasih akuh pada kao . sebab , kasih akuh tuh , akuh dah beri pada yang lebih layak ! mungkin untuk diri akuh sendiri ! ;) urmm ! and ape yang plg pnting , mengenali kao dalam hidup akuh , sudah akuh anggap sebagai kenangan terindah walau ade duka di dalam kenangan ituh . ;) and , akuh tujukan kao lagu KENANGAN TERINDAH buat diri kao.. ;))


Urmm ! ituh la cerita akuh dengan KEI yang akuh ! pada sesiapa yang mengenali KEI , kalu korunk rase nak bagi tahu dia tentang blog akuh nie , suka hati korunk laaa ! cuma aku harap korunk tak tokok tambah cerita ! sebab , ape yang akuh tulis , ituh la hakikat nyer ! ;))

Salam.. terima kasih kerana membaca ;)

2 comments:

Puteri Sepi said...

spe KEI tu?? apsal mcm xpernah dngr je nme tuh?

diana(: said...

aku tau sape(: setia lahh kau.

Back to Top